Heeft iemand hier ervaring mee? zou het iets met de afstelling kunnen zijn?
Merci alvast voor elke tip

Lijkt me statische elektriciteit te zijn en niet aan het element te liggen...JRS schreef: ↑19 apr 2020, 11:58onlangs heb ik een nieuw element (Sumiko Pearl) geïnstalleerd op mijn Technics SL1210. Ondanks ik verre van specialist ben, heb ik geprobeerd het zorgvuldig mogelijk op de 'headshell' te monteren en de aanbevolen naalddruk ingesteld (platenspeler staat ook waterpas). Het speelt echt geweldig (klinkt beter in vergelijking met de vorige, een Ortofon OM-20), maar af en toe klinkt er een fijne "knets" (statisch/elektrisch, kan het niet beter omschrijven). In 't begin dacht ik dat een stofdeeltje ofzo was. Maar ook bij een nieuwe plaat (bv. een eerste draaibeurt) "knetst" het af en toe. Soms een hele avond niet, dan weer om de paar minuten. Ik heb geen idee wat het kan zijn, mogelijk is het element nog niet 100% goed afgesteld. Maar omdat het soms 3 á 4 uur niet is, heb ik er het raden naar wat de oorzaak hiervan kan zijn..
Heeft iemand hier ervaring mee? zou het iets met de afstelling kunnen zijn?
Merci alvast voor elke tip![]()
aha, OK. Heb je idee hoe zoiets te vermijden valt? zoals gezegd, soms klinkt het lang niet, dan weer vrij regelmatig. Net knetste het maar twee keer tijdens één volledige kant. Al is het zeker geen constante en ook niet bij iedere lp..
Bij statische elektriciteit zou het geknetter zich het meest moeten voordoen als je de naald op de plaat zet, nadien zou dit sterk moeten verminderen of helemaal moeten gedaan zijn.JRS schreef: ↑19 apr 2020, 12:25aha, OK. Heb je idee hoe zoiets te vermijden valt? zoals gezegd, soms klinkt het lang niet, dan weer vrij regelmatig. Net knetste het maar twee keer tijdens één volledige kant. Al is het zeker geen constante en ook niet bij iedere lp..
Rond dezelfde periode (enkele weken geleden) heb ik ook een andere versterker (Audiolab/Camtech 8000C + 8000P). Al klinkt het geknets ook wanneer ik de vorige versterker terug even had aangesloten. Daarom dat ik denk dat het mogelijk iets met het element heeft te maken..
Het is niet onoverkomelijk, al moet er wel ergens een oorzaak zijn.. het gaat soms wel wat ten koste van het luisterplezier![]()
De kurken mat die je hebt zou prima moeten voldoen. Vermits je het euvel maar met één element tegenkomt en je al alles hebt gedaan om je plaat antistatisch te houden (antistatische kurkmat en binnenhoes, koolstofborstel), ben ik net zoals Killroy geneigd te denken dat er iets met dat element scheelt. En zijn vraag of er met metalen of kunststof schroefjes gewerkt werd, snijdt hout.