Nieuw: Cherry Picker Record Store - Langestraat 74 - Brugge

Geef hier een beoordeling van winkels en handelaars. Geef een EERLIJKE beoordeling en let er op dat je ook zelf verantwoordelijk bent voor hetgeen je hier schrijft...
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 17746
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Nieuw: Cherry Picker Record Store - Langestraat 74 - Brugge

Bericht door Kilroy »

Even een nieuwe platenzaak vermelden in Brugge. Vlak bij "Den Elder" (een platenzaak die er al wat langer is) opent een nieuwe bar / platenzaak zijn deuren op 02-11-2019!

Geen idee naar het aanbod, maar zo stond het volgend hun facebookpagina in de krant:

"BRUGGE - De Langestraat heeft er een zaak bij: platenwinkel annex bar Cherry Picker Record Store. Opvallend, in tijden waarin streamingdiensten en internetverkoop boomen. “Maar wij bieden een ervaring die je op internet niet kan vinden.”

Ze hebben nog wat werk voor de boeg, maar zonder onvoorziene omstandigheden opent begin november Cherry Picker Record Store in de Langestraat. Cedric Verstraete (24) en Jesse Gryson (25) willen er een platenwinkel met bar uit de grond stampen. Een gedurfde, maar voor de twee jonge ondernemers evidente keuze.

Zelf ook radio-dj

“We zijn beiden enorm bezig met muziek, werkten allebei voor Fnac en dromen al lang van een eigen zaak. Toen plots alle puzzelstukjes in elkaar vielen, hebben we niet getwijfeld”, zegt Verstraete, zelf als dj te horen op radio Villa Bota. “Met welke muziekgenres we de platenbakken zullen vullen? We mikken op 70 procent eerder klassieke pop- en rockmuziek, genre top 500 zeg maar, en 30 procent nichegenres.”

Dat ze daarmee ingaan tegen de stroom waarin internetverkoop en streamingdiensten pieken, weten ze maar al te goed. “Maar mensen die vinyl kopen, zijn meerwaardezoekers. Ze verkiezen een fysieke winkel boven een internetshop en een fysieke hoes boven een abonnement op Spotify. Het gaat er hen ook om te weten dat ze met hun aankoop de artiest steunen. En in heel dat verhaal hebben ook platenwinkels hun plaats.”

Laagdrempelig

“Wij kunnen een ervaring bieden die je niet kan vinden bij Bol.com, in Fnac of Mediamarkt”, gaat Verstraete verder. “Bovendien doen vinylplaten het in tegenstelling tot cd’s wél goed. Het ziet er zelfs naar uit dat 2019 de boeken zal ingaan als het jaar waarin voor het eerst sinds 1986 de omzet uit de verkoop van vinylplaten die van cd’s overstijgt"

Plaats reactie