Pagina 1 van 1

Colombia

Geplaatst: 03 sep 2015, 21:38
door Eduardo
Hierna een overzicht van mijn zoektocht naar fonoplaten in het Zuid-Amerikaanse Colombia tijdens onze augustus 2015-reis.

Meer info over onze Colombia-reis, met enkele foto’s van platenwinkels :
http://www.eduardoyveronica.blogspot.be

Armenia (Quindio)
Centro Comercial Popular

(rechtover “Ventanilla Verde”, een plaats die elke inwoner van Armenia kent)
Aan straatkant bevinden zich talrijke standjes met boeken, slechts één standje met ook fonoplaten.
Vergeet zeker niet de achterliggende standjes met tweedehandsartikelen te bezoeken (niet zichtbaar vanop straat!). Hier o.a. twee standjes met groot aanbod aan vinyl.
Mits wat onderhandelen prijzen van 3.000 pesos (minder dan 1 euro) bij de platenstandjes, bij overige standjes zelfs prijzen bedongen van 1.000 pesos (w.o. een collector van Lebron Brothers !).

Medellin (Antioquia)
Pasaje La Bastilla
(in het centrum, niet zover van San Antonio-metrostation): vanop straat binnenstappen in een winkelgalerij met veel boekenstandjes en ook 3 zeer goede standjes met fonoplaten. Zeer ruim aanbod : in beide onderstaande zaken meer dan 5000 elpees te koop, prijzen vanaf 1.000 pesos.
Musicales La Bastilla, local n° 22 (uitbater heet Williams Martinez, gsm 311 662 86 84)
Rincón Musical, local n° 11 (uitbater heet Fredy Perdomo, gsm 301 402 21 05)
Een echte aanrader !
Verder ook nog :
Vinilo y café, Carretera 70 n° 468-20
(uitbaatster heet Mariana Lara, gsm 310 3562956)
mooi aanbod aan elpees, doch prijzen starten hier aan 15.000 pesos, wellicht gezien de ligging in een weliswaar aangename, doch zeer toeristische buurt. Ik kocht hier zelf niets, groot voordeel was dat mijn echtgenote in deze zaak (met terras) kon genieten van een lekkere koffie.

Cartagena (Bolivar)
In omgeving van Parque de Flores : zelf geen tijd gehad om de winkeltjes/standjes met tweedehandsboeken en fonoplaten te bekijken. Blijkbaar zeer groot aanbod aan vinyl.

Tunja (Boyacá)
Pasaje Vargas
, uitkomend op Plaza Bolivar : één tweedehandsboekenwinkel, met zo’n 8 grote dozen vinyl (het schoonste gerief was eruit, nagenoeg geen salsa noch cumbia).
Vraagprijs was 5000 pesos , maar kunnen afdingen naar 4000 pesos. Ikzelf wou maximaal 3000 pesos per elpee geven, de winkeljuf belde nog de zaakvoerder, doch zonder succes. Uit principe dan maar niets gekocht en de gewenste 10 elpees achtergelaten.


Bogota

Een interessant artikel over platenwinkels in de hoofdstad is terug te vinden op de website van Colombiaanse krant Publimetro, weliswaar een artikel van het jaar 2012, doch zeker de moeite waard omwille van de recentere reacties van lezers die hier terug te vinden zijn. De prijzen voor elpees zijn hier niet supergoedkoop !
http://www.publimetro.co/opinion/cuatro ... uI6SA44YY/Omwille van tijdsgebrek heb ikzelf enkel volgende zaak in Bogota grondig bezocht :
Ramito Musical
Carretera 8A
(peatonal) N° 15-63 (local 252) op bovenverdieping
Uitbater heeft Ramiro Tobón (gsm 313 39964 41), een zeer sympathieke zestiger met grote kennis van latino-muziek. Grote collectie met hoofdzakelijk spaanstalige muziek, prijzen per elpee startend vanaf 1000 pesos.
Een echter aanrader !

Op tweedehandswebsites kennen ook vele Colombianen hogere vraagprijzen dan in winkeltjes met tweedehandsboeken en/of fonoplaten. Soms worden hier ook grotere loten te koop aangeboden.
Een voorbeeld van website is :

http://www.olx.com.co/nf/search/acetato

Re: Colombia

Geplaatst: 04 okt 2015, 14:42
door TKuppens25
Bedankt om dit te delen! Altijd interessant :)