Bolivia

Geef hier een beoordeling van winkels en handelaars. Geef een EERLIJKE beoordeling en let er op dat je ook zelf verantwoordelijk bent voor hetgeen je hier schrijft...
Eduardo
Super Pro
Berichten: 244
Lid geworden op: 29 aug 2013, 20:57
Locatie: Evergem, België

Bolivia

Bericht door Eduardo »

La Paz
Elke donderdag en zondag : wekelijks markt (Feria) in El Alto met aanbod platen vanaf 5 bolivianos.
Ga naar : Feria 16 de julio – sector Rieles (= treinsporen)
Deze vrij gevaarlijke buurt wordt best bereikt met de kabellift, waardevolle stukken worden niet meegenomen. De kans om bestolen te worden is anders 1 op 3.
Wegens tijdsgebrek in onze reisplanning hebben wijzelf deze plek niet aangedaan, doch zeker een aanrader volgens diverse gesprekken welke we hadden tijdens ons verblijf in La Paz.

In winkelcentrum Lanza (= op 2 minuten stappen van Plaza San Francisco) : bij meerdere standjes met boeken (al dan niet tweedehands). Wijzelf vonden op 4 plaatsen verschillende elpees voor 10 bolivianos (1,30 euro) per stuk. Sommige standhouders hebben aanbod van zo’n duizend elpees met nagenoeg enkel Spaanstalige muziek. Indien voldoende tijd kan het interessant zijn om meerdere keren deze plaats te bezoeken omdat niet alle standhouders op hetzelfde ogenblik open zijn.


Bij Carla (Tunel San Francisco – Local 48) – ook al op 2 minuten stappen van Plaza San Francisco - vonden wij meerdere elpees aan 20 bolivianos (2,25 euro) per stuk.
De elpees zijn hier vanuit het tunnel-wandelpad niet zichtbaar (enkel aanduiding op raam winkeltje “compra y venta vinilos”). Het winkeltje is zodanig klein dat enkel de verkoopster erin kan. Carla zal met plezier haar elpee-aanbod (zo’n duizend elpees) naar het wandelpad brengen.
Telefoon/GSM : 71247872 en 60518686
Openingsuren : van maandag tot vrijdag 11u00 – 13u30 en 15u00 – 20u00


Centro Musical : deze eigenaar heeft 2 winkels
- Calle Evaristo Valle 215 (rechtover Museo Tambo Quirquincho) tel 2 717373
- Avenida Montes 774 local 4-A (benedenverdieping van winkelcomplex) tel 2 310539
Hier vonden wij meerdere nieuwe (= onbespeelde) elpees voor 25 bolivianos (3,20 euro) per stuk.
Wel veel dezelfde elpees, waarschijnlijk “overstock”
In de eerst vermelde zaak : zo’n duizend nieuwe elpees, in tweede zaak : zo’n drieduizend elpees met overgrote deel Spaanstalige muziek.

Zoek verder ook naar publiciteitsbord “DISCOLANDIA
Dit is de naam van de maatschappij welke vroeger in Bolivia zelf elpees uitbracht. Dezelfde naam wordt nu ook gebruikt op diverse plaatsen waar originele CD’s (dus geen kopies) kunnen gekocht worden.
Tijdens ons bezoek vonden wij er enkele, doch er waren geen elpees te koop.
Blijkbaar zouden er toch winkels zijn waar nog vinyl te verkrijgen is.

Cochabamba
In één straat kwamen we meerdere antiquairs tegen.
Hier worden ook elpees verkocht vanaf 30 Bolivianos (3,85 euro) :
San Miguel, Calle España 243 (tel. 70771726 en 72218818)
El Antaño, Calle España 294 (tel 79781004)
El Puma, Calle España 364 (tel 4451835)
Mogelijks zijn er in deze straat nog meer antiquairs, het is een gewoonte in Latijns-Amerika dat gelijkaardige handelszaken zich in dezelfde straat bevinden.
Wijzelf zochten en kochten hier niets.

Santa Cruz de la Sierra
Bij de markt Los Pozos (primer anillo) is er een buurt gekend als “Cachivachis”. Hier bevinden zich heel wat tweedehandszaken, elkeen heeft zijn “specialiteit”. Er zijn hier ook twee winkels met voornamelijk tweedehandsboeken en fonoplaten. Tijdens onze aankomst waren wij voor één zaak 10 minuten te laat en was de winkel reeds gesloten. We bezochten enkel de winkel van Antonia Vaca Diez en Adam Gutieros (GSM 78107250). Hier waren er zo’n 10.000 elpees en 2.000 singles te koop voor resp. 20 en 10 Bolivianos. We zochten enkel in één derde van de elpees en kwamen terug met 15 lp’s. De verkoopster gaf na lang aandringen een zeer geringe korting van 40 Bolivianos. Verwacht niet te veel netheid in de Cachivachis en neem best geen waardevolle zaken mee in deze buurt om veiligheidsredenen.

In platenwinkel Discolandia, Libertad 220 (dichtbij centrale plein Plaza 24 de Septiembre) zijn we ditmaal niet geraakt wegens tijdsgebrek. Hier blijft blijkbaar ook nog vinyl (in nieuwe staat) te koop.

Andere steden
In steden als Sucre, Potosí, Uyuni zochten wij ook naar vinyl doch vonden er niets ondanks onze verschillende vragen bij plaatselijke bevolking.

Op alle plaatsen in Bolivia is er een overaanbod aan piraterij - CD’s en DVD’s ! Je kan er niet naast kijken in het straatbeeld.

Meer info over ons reisprogramma : http://www.eduardoyveronica.blogspot.com
[/url]

Plaats reactie