Platen -en Cdbeurs organiseren

Info over platenbeurzen

Platen -en Cdbeurs organiseren

Berichtdoor Morkgryner » 06 Nov 2015, 10:37

Ik zit al een tijdje met het gedacht om bij mij in de buurt een platen -en cdbeurs te organiseren.
Meer in de richting van Metal -en Rockmuziek.
Met wat moet ik allemaal rekening houden en wat moet ik allemaal in orde brengen?
Alvast bedankt.
Morkgryner
Newbie
 
Berichten: 18
Geregistreerd: 06 Nov 2015, 10:12

Re: Platen -en Cdbeurs organiseren

Berichtdoor Kilroy » 06 Nov 2015, 14:06

In de eerste plaats heb je een locatie nodig (best waar ze ook tafels ter beschikking hebben). Een zaal is meestal duur tot zeer duur....

Dan informeer je best eens op de gemeente / stad of er bepaalde voorwaarden zijn voor het organiseren van een beurs. Afhankelijk van de plaats kan dat nog eens verschillen en in enkele gevallen zal een plan moeten worden opgemaakt en zal de brandweer daarover zijn zegen moeten geven. Ook hier is het niet uitgesloten dat bepaalde onkosten zullen gemaakt worden.

Als dat allemaal in orde is kun je beginnen met het zoeken van standhouders, wat niet zo eenvoudig is bij een eerste beurs (waar je ook al niet te kritisch mag / kan zijn).

Als je standgeld / inkom vraagt denk ik dat je best een VZW,... opricht zodat je nadien geen problemen hebt met de belastingen,.... inkomsten zijn inkomsten....

Vergeet niet dat je ook een verzekering moet aangaan (burgerlijke aansprakelijkheid bij ev ongevallen, brand,....). Als je muziek draait op de beurs, dan ook best SABAM niet vergeten. Anders zullen zij wel aan u denken ;-)

Affiches en flyers, webpagina of en facebookpagina maken al snel dat uw beurs wat reclame heeft. Ontwerpen en laten drukken van de affiches en flyers... de prijzen lopen nogal uiteen maar deze onkosten mag je zeker ook niet vergeten.

De beurs aanmelden op websites (rommelmarkten,.....) is meestal ook gratis (vergeet de website van ondergetekende niet).

De dag van de beurs heb je enkele bereidwillige medewerkers nodig.... want de zaal moet klaargezet worden (en nadien moet alles opnieuw afgebroken worden). Het gezaag moet je er ook bijnemen want voor iedereen goed doen is niet mogelijk.

Ik blijf het echter wel leuk vinden, ook omdat ik steeds op enkele forumleden en andere goede zielen kan rekenen!
Gebruikers-avatar
Kilroy
Site Admin
 
Berichten: 12302
Geregistreerd: 15 Sep 2012, 18:26
Woonplaats: Gent, België


Terug naar Platenbeurzen & Rommelmarkten

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast