Review Exit Eden - Rhapsodies In Black

Hier kun je uw favoriete cd's, platen bespreken...
Gebruikersavatar
TKuppens25
Super Pro
Berichten: 1114
Lid geworden op: 22 jul 2013, 20:04
Locatie: Lommel
Contacteer:

Review Exit Eden - Rhapsodies In Black

Bericht door TKuppens25 » 04 aug 2017, 20:31

Artiest: Exit Ede
Album: Rhapsodies In Black
Genre: Symphonic Rock
Label: Napalm Records

Exit Eden, vier vrouwen, vier achtergronden, vier nationaliteiten, één cd: Rhapsodies In Black. Popnummers uit verschillende decennia omgevormd tot vrij toegankelijke metal, gezongen door vier vrouwen. Niet zo alledaagse versies van alledaagse nummers, we zijn benieuwd!

Question Of Time, dat origineel van Depeche Mode is, krijgen we als eerst voorgeschoteld. Meteen wordt duidelijk dat de vrouwen het beste van zichzelf geven. Een mooi georchestreerde versie van een normaal zeer elektronisch klinkend nummer. Voor de echte Depeche Mode puristen misschien wel geen aanrader.

Het reeds als videoclip verschenenUnfaithful (oorspronkelijk Rihanna) stelt ook niet teleur. Een stevigere versie, die veel dramatischer klinkt dan het originele. Het behoud van de strijkers in het nummer is ook een leuke restant van de originele versie. Verder is de afwisselende stijl van de zangeressen een welgekome variatie tijdens het beluisteren.

Heaven, een mooi gebrachte versie van één van de bekendste Bryan Adams nummers, kent een mooie explosie aan emoties in het refrein en een prachtige strijkerssectie. Aan emotie en muzikaal talent missen we absoluut niets. Zelfs de korte solo is om de vingers bij af te likken! Enkel het rauw klinkende origineel heeft (misschien door het less is more gehalte) net dat ietsje meer.

Paparazzi, bekend als één van de grotere hits van Lady Gaga, krijgt ook een make-over op Rhapsodies In Black. De make-over gaat ook een pak dieper en steviger te werk dan de originele versie. Waar het in het origineel vrij oppervlakkig blijft qua muziek, worden hier wat meer mogelijkheden benut. Meer variatie, en een gedurfde cover. Ook hier geldt dat de Lady Gaga puristen zich misschien beter niet aan dit nummer wagen.

Als afsluiter hebben we Fade To Grey van Visage. Een krachtige versie die de plaat in alle eer aan zijn einde doet komen.

Rhapsodies In Black is misschien wel DE cd voor de twijfelende liefhebbers van popmuziek die altijd iets gemist hebben in de popnummers waarmee ze dagelijks overspoeld worden. Het gedurfde initiatief van de vier dames kon ofwel positief, ofwel negatief uitdraaien. Het is zeker wel positief geworden.

Tracklist: 

1 Question Of Time
2 UnfaithfulI
3 Incomplete
4 Impossible
5 Frozen
6 Heaven
7 Firework
8 Skyfall
9 Total Eclipse
10 Paparazzi
11 Fade To Grey

http://www.gigview.be/album-reviews/rev ... dies-black

Plaats reactie

Terug naar “Bespreek een plaat of cd”