Review The Offering - The Offering

Hier kun je uw favoriete cd's, platen bespreken...
Gebruikersavatar
TKuppens25
Super Pro
Berichten: 1123
Lid geworden op: 22 jul 2013, 20:04
Locatie: Lommel
Contacteer:

Review The Offering - The Offering

Bericht door TKuppens25 » 23 jan 2018, 18:51

Artiest: The Offering

Album: The Offering

Genre: Power Metal

Label: Century Media Records

The Offering, opgestart in 2015 en afkomstig uit Boston, brengt met The Offering een EP uit die omschreven wordt als power metal. Wat deze Amerikaanse band ons brengt met hun debuut EP is echter iets dat velen niet meteen als power metal zullen omschrijven. De EP is vijf nummers lang en de indruk die deze vijf nummers op ons hebben achtergelaten is niet te onderschatten.

Als de eerste noot wordt aangeslagen krijg je al het idee dat je tot de laatste noot aan je hoofdtelefoon vastzit. Rat King begint stevig met de droge distortion op de gitaar en je vraagt je tot de zang begint af wat voor power metal plaat je te pakken hebt. Qua sound krijgen we hier een vrij atypisch beeld en heb je enkel qua zang een houvast binnen dat genre. We horen zo veel meer. Invloeden van thrash metal en deathmetal zijn niet al te ver zoek!

Snelheid is een sleutelwoord op de EP. Tales Of Hell, het tweede nummer is waar een snel nummer vol invloeden die langs links en rechts hun intrede doen. Ook aan snel en melodieus solowerk is er geen gebrek. Er wordt snel maar helder gesoleerd, waardoor elke noot zijn waarde behoudt. Hiervoor al een dikke pluim want je hoort regelmatig solo’s die als een echte warboel klinken. Maar daar zijn de mannen van The Offering dus reeds van voldoende hoog niveau.

Op nummer drie hebben we het machtige The Well. De eerste breakdown zet halverwege deze plaat in en het is er eentje van formaat met een fantastische opbouw naar terug een hoger tempo en uiteindelijk de hervatting van het nummer. Richting einde krijgen we een soort van tweede breakdown met space-achtige klanken. Het is eens iets anders en het mag er absoluut zijn!

Wat we van The Offering krijgen kunnen we dus zien als een veel ruimer plaatje dan power metal. Een oersterke EP die je doet verlangen naar een passage op Graspop Metal Meeting of Alcatraz en die je hoop op een full album met de seconde doet groeien. Zo groots als Amerikanen dromen, zo geweldig is dit album.

Tracklist:

Rat King
Tales Of Hell
The Well
Witch Pit
The Offering

http://www.gigview.be/album-reviews/rev ... g-offering

Plaats reactie

Terug naar “Bespreek een plaat of cd”