Review Metal Church - Damned If You Do

Hier kun je uw favoriete cd's, platen bespreken...
Gebruikersavatar
TKuppens25
Super Pro
Berichten: 1275
Lid geworden op: 22 jul 2013, 20:04
Locatie: Lommel
Contacteer:

Review Metal Church - Damned If You Do

Bericht door TKuppens25 »

Metal Church, een Amerikaanse band die al meedraait sinds begin jaren ‘80 eindigt het jaar 2018 met een nieuw album. Damned If You Do is de naam van deze 10 nummers lange plaat en wij zijn alvast heel benieuwd wat deze band, die vele generaties bands heeft beïnvloed, ons te bieden heeft.

De opener en titeltrack Damned If You Do gaat meteen stevig van start. Een scheurende riff vergezeld van een strakke drumlijn komt onze gehoorgangen ongeduldig binnengestormd. Metal Church bewijst in één nummer al dat ze nog steeds heavy metal ademen en nog steeds relevant zijn.

Revolution underway, dat dromerig en relatief rustig begint, staat enkeldiep in het vaarwater van de power metal. Het heeft een refrein dat ook meer uitnodigt tot meezingen dan zijn voorgangers en aanstekelijk gitaarwerk dat makkelijk blijft hangen. Nadat het nummer halverwege terug de rust van zijn intro hervindt krijgen we een portie smakelijk solerende gitaren die mooi opbouwen naar een het laatste refrein.

Into The Fold is een ander nummer dat rustig en redelijk clean begint, waarin een duistere kant te horen is. Na deze duistere intro komen we in een bijtend, agressief klinkend nummer terecht dat een lichte tempodaling krijgt richting refrein, waarna het terug openbarst in een lekkere riff.

Out Of Balance begint met een opzwepende riff die al snel wordt ondersteund door een beukende drum. Elk nummer dat op deze manier begint weet al snel onze harten te veroveren. Zeker als hier dan een bijna snijdende stem bij aan te pas komt. Als even later dan ook nog een klassieker van een solo volgt zijn we helemaal bevredigd door dit nummer.

En als afsluiter krijgen we The War Electric voorgeschoteld. Een nummer waar ze er nog een laatste keer voor gaan. Hoge vocale uithalen en klassiek aanvoelende heavy metal in elk opzicht.

We kunnen dus besluiten dat de heren van Metal Church hun 2018 in schoonheid afsluiten en vermoedelijk het komende jaar wel ergens binnen onze landsgrenzen verschijnen.

Tracklist:
1. Damned If You Do
2. The Black Things
3. By The Numbers
4. Revolution Underway
5. Guillotine
6. Rot Away
7. Into The Fold
8. Monkey Finger
9. Out Of Balance
10. The War Electrichttp://www.gigview.be/album-reviews/rev ... -if-you-do

Plaats reactie