Verkiezing "Platenzaak van 2019"

Hier kun je met al de rest terecht
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 17778
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Verkiezing "Platenzaak van 2019"

Bericht door Kilroy »

Het einde van het jaar nadert weer, wat betekent dat we weer los mogen gaan met eindejaarslijstjes, verkiezingen en jaaroverzichten. Ook dit jaar kan je weer je favoriete platenzaken in het zonnetje zetten, door een stem uit te brengen bij de Vinylzaak van het Jaar verkiezingen van LPVINYL.

Afbeelding

Voor het zevende jaar op rij organiseert LPVINYL de Vinylzaak van het Jaar verkiezingen.

LPVINYL is Nederlands oudste onafhankelijke internet platform voor liefhebbers van vinylplaten. De website werd al in het jaar 2000 door Gerard van Keeken gestart toen informatie over verkrijgbare titels op vinyl en vinylzaken schaars was. Ook nu de zwarte (of gekleurde) schijven weer razend populair zijn blijft www.lpvinyl.nl een snelle manier om informatie over nieuwe releases, vinylzaken en platenbeurzen te vinden. LPVINYL wordt dan ook veelvuldig geraadpleegd en heeft inmiddels ongeveer 20.000 bezoekers per maand.

Daarnaast is lpvinyl ook op facebook actief met ruim 4700 actieve volgers. Met inmiddels twintig jaar ondersteuning van vinyl en vinylzaken op het internet is LPVINYL bij uitstek de geschikte organisator van deze jaarlijkse verkiezing.

Vorig jaar werden ruim 3200 stemmen uitgebracht op in totaal 154 verschillende platenzaken.

Bij deze verkiezing kan je je top drie favoriete platenzaken van 2019 een steuntje in de rug geven door ook mee te doen. Winnaars uit de vorige jaren zijn North End (Haarlem), Wim’s Muziekkelder (Doetinchem), Variaworld (Deventer) en Diskid (Zwolle).

Hoe zal het er dit jaar uit komen te zien?

In ieder geval komt er een nieuwe nummer 1. De afgelopen twee jaar werd Diskid uit Zwolle verkozen tot vinylzaak van het jaar. Hank en Antoinette vroegen ons in een lief bericht dit jaar Diskid niet in de uitslag op te nemen:

“Onze titels waren een opsteker en een stimulans om nog meer te perfectioneren en te profileren.De 2 tweede en 2 eerste plekken hebben Diskid goed gedaan.We vinden dat er een nieuwe winnaar moet komen. Liefst een die serieus en met hart en ziel een winkel runt en een extra impuls goed kan gebruiken. Een nieuwe inspirerende winnaar zal ook zeker goed uitpakken voor de verkiezing zelf. Een verkiezing als deze is en blijft heel zinvol voor de goede vinylzaak..Lekker mee doorgaan dus!”


Ons overzicht van platenzaken is hier te vinden.

Ook meedoen? Stuur je top drie favoriete platenzaken van 2019 per mail naar vinylzaak2019@lpvinyl.nl, bij voorkeur met enige toelichting. Om het eerlijk te houden mag je uiteraard maar één keer je stem uitbrengen. De stembus is dit jaar open van zaterdag 30 november tot en met zaterdag 14 december (de stembus sluit om 18.00 uur).

Om deelname nog wat aantrekkelijker te maken heeft tweevoudig winnaar WIm’s Muziekkelder dit jaar een platenbon beschikbaar gesteld, welke zal worden verloot onder alle deelnemers, waarvoor dank.

Benieuwd naar de uitslag van vorig jaar? Klik hier voor het overzicht van 2018.

Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 17778
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Re: Verkiezing "Platenzaak van 2019"

Bericht door Kilroy »

Mijn top 3

1. Music Media Corner (Boom) - met stip een van de vriendelijkste platenboeren van België en omgeving! Is ook altijd bereid die ene plaat die niet in zijn assortiment steekt te bestellen. Prijs/kwaliteit top!
2. Space Fuzz Records (Diest) - uitzonderlijk aanbod in o.a. psychedelische en progressieve muziek. Aanrader !!!!
3. Vynilla (Gent) - Bij Bob kan je naast het gewone spul steeds terecht voor het betere Belgische werk (nieuw of tweedehands)

Mochten er eigenlijk ook in....

4. Music Mania (Gent) - Topzaak!
5. Vinyl Kitchen (Gent) - Super aanbod tweedehands vinyl!

Maar ik mocht er maar 3 kiezen..... :-(

JB 007
Regular
Berichten: 76
Lid geworden op: 20 jan 2017, 14:53

Re: Verkiezing "Platenzaak van 2019"

Bericht door JB 007 »

1. Vinyl Kitchen (aanbod is redelijk evenals de prijzen, mogelijk om zelf de platen te draaien)
2. Music Mania (aanbod is goed, ook mogelijkheid om de platen zelf te draaien, prijzen zijn iets hoger)

Op internet bestellen doe ik zo weinig mogelijk aangezien ik de verzendingskosten vaak te hoog vind.

Plaats reactie