Top bands bij Bluesnight Zingem !

Hier kun je alles vertellen over een live act die je hebt gezien... en aankondigen van optredens en festivals,... mag natuurlijk ook!
Plaats reactie
Eduardo
Super Pro
Berichten: 244
Lid geworden op: 29 aug 2013, 20:57
Locatie: Evergem, België

Top bands bij Bluesnight Zingem !

Bericht door Eduardo »

de gasten van Bluesnight Zingem slagen er terug in om top livebands uit de USA te brengen op hun podium in zaal Korenbloem in Zingem (tussen Gent en Oudenaarde) :

ZONDAG 15 MAART 2015 :
DUKE ROBILLARD BAND

"The Duke" is geboren in Woonsocket, Rhode Island, USA in 1948. Tot op de dag van vandaag woont hij nog op Rhode Island. Hoewel wonen? Hij doet nog zo'n 200 optredens per jaar. Hij is al op zeer jeugdige leeftijd begonnen met gitaar spelen en is beïnvloed door diverse muziekstijlen, zoals voornamelijk blues, maar daarnaast ook jazz, swing, r&b, en r&r. O.a. Muddy Waters, Albert, BB en Freddy King, Albert Collins zijn z'n grote bluesidolen. Op 19 jarige leeftijd vormt hij, nadat hij al in diverse (school) bandjes heeft gespeeld, z'n eerste band in 1967 met de The Roomful of Blues, een band die tot op de dag van vandaag nog actief is, weliswaar in een geheel andere samenstelling. Al snel wordt de ROB populair in het noorden van de USA met z'n op Chicago blues, klassieke r&b en swing georiënteerde stijl. In 1979 verlaat Duke de band en speelt met Robert Gordon (rockabilly) en The Lengendary Blues Band, de voormalig begeleidingsband van Muddy Waters (2 albums). Daarna gaat Duke op de solotour, het eerste album komt uit in 1984 onder de naam Duke Robillard and the Pleasure Kings, waarna “Too Hot To Handle” volgt. Deze 2 albums zijn nu verkrijgbaar als dubbel-album met de naam Rockin' Blues. In 1990 vervangt hij Jimmie Vaughan als gitarist bij The Fabulous Thunderbirds. Na een aantal album met diverse stijlen, o.a. Turn it around, Temptation en Dangerous place, ontstaat het idee om een puur blues-album op te nemen, dit wordt Duke's blues en meteen ook z'n meest verkochte album. Het album komt uit bij Stonyplain, waarvoor hij sindsdien ook als producer werkt, met o.a. Jimmy Witherspoon, Rosco Gordon, Billy Boy Arnold. Sindsdien zijn er nog diverse solo-album van hem verschenen en vervuld hij gastrollen bij albums van andere artiesten, zoals Ruth Brown, John Hammond, Ronnie Earl, Johnny Adams, Kim Wilson, zelfs Bob Dylan (Time out of mind) en vele anderen. Dat hij een topgitarist is blijkt ook uit het feit dat hij al 2 jaar achter elkaar WC Handy Blues - gitarist van het jaar is. Duke heeft tot nu toe al meer dan 40 cds uit. We zijn zeer vereerd deze klasse artiesten in Zingem te mogen verwelkomen !!!


ZATERDAG 19 SEPTEMBER 2015 :
een absolute topband uit blueshoofdstad Chicago (naam van het orkest moet ik nog wat achterhouden)

meer info :
http://bluesnight.webs.com/nextconcerts.htm

Eduardo
Super Pro
Berichten: 244
Lid geworden op: 29 aug 2013, 20:57
Locatie: Evergem, België

Re: Top bands bij Bluesnight Zingem !

Bericht door Eduardo »

MISSISSIPPI HEAT “ONE OF THE GREATEST BLUESBANDS FROM CHICAGO”

Zaterdag 19 september 2015
Aanvan 20u – deuren open 19u
Zaal “De Korenbloem” Kerkplein 12, 9750 Zingem

Traditionele blues met uniek geluid…
Als bandleider en muziekcomponist was er nooit enige twijfel in Pierre’s visie sinds hij zijn groep oprichtte in 1991. Het geluid van de band is altijd een mooie samenspel geweest, alle muzikanten bezetten er een belangrijke plaats en zijn vrij om een bijdrage te leveren op het podium en tijdens opnames. Zijn muziek is traditioneel omdat het ondergedompeld is in het geluid van Chicago’s gouden jaren ’50 met oa Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Jimmy Reed, Jimmy Rodgers, alle grote mondharmonicaspelers … Big & Little Walker, Sonny Boy Williamson, Junior Wells, George Smith, en vele extraordinaire tijdgenoten zoals Kim Wilson, Rod Piazza en Paul Delay. Anderzijds is Pierre’s blues zo uniek omdat hij een hekel heeft aan het bewandelen van oude paden. Hij schrijft altijd nieuw materiaal. De groep staat bekend om hun opzwepende live shows en hetzelfde bluesvuur vind je ook op hun 11 CDs en een DVD. Sommige van hun opnames hebben awards gewonnen zoals “Beste Chicago blues CD van het jaar”.

Chicago all stars line up featuring:

•INETTA VISOR – vocals
•PIERRE LACOCQUE – harmonica
•MICHAEL DOTSON – guitars
•KENNY SMITH – drums
•BRIAN QUINN – bass

INKOM 15€ (8€ voor studenten tot 25j. op vertoon van id & studentenkaart)
Reserveren mag maar is in feite niet nodig omdat de inkomprijs dezelfde is.

Plaats reactie