Nieuw uitgebracht: Roselien - I Had A Dream (eigen beheer)

Met een voorkeur voor Belgische muziek !
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 14917
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Nieuw uitgebracht: Roselien - I Had A Dream (eigen beheer)

Bericht door Kilroy » 04 jun 2018, 17:21

Roselien maakte een plaatje in eigen beheer en deed dat goed. Lekkere jazzgetinte deuntjes met soulstem. Wat afrocubaans soms, Zap Mama sounds,.... Swingend, fris en zonder pretentie.
Afbeelding
Enkel te verkrijgen bij haar zelf en een paar winkels (o.a. Vynilla en Music Mania in Gent - Crevette Records & Dust Dealers in Brussel, Sax & Bilbo te Leuven en bij Music Media Corner in Antwerpen. Voor mij het Belgisch zomerplaatje van 2018 (En misschien ook 2019...)

Dus mannen, voor de verzamelaars van obscure (belgische) platen, amateur van goeie muziek, als toekomstige belpop collector of gewoon om Roselien haar muzikaal project te steunen, u bent niet gekloot bij aanschaf van deze plaat.

Hier kun je alvast eens luisteren!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 14917
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Re: Nieuw uitgebracht: Roselien - I Had A Dream (eigen behee

Bericht door Kilroy » 06 jun 2018, 11:16

Online bestellen kan trouwens HIER, voor de prijs van 15 euro (of meer natuurlijk)!

Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 14917
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Re: Nieuw uitgebracht: Roselien - I Had A Dream (eigen behee

Bericht door Kilroy » 07 jun 2018, 11:38

Roselien – I Had A Dream (★★★): Norah Jones maar dan met meer edge.
Afbeelding
Roselien Tobbackx, of kortweg Roselien, is al van jongs af aan gebeten door muziek. In 2013 koos Lefto haar als zijn kandidaat voor De Nieuwe Lichting en schopte ze het tot in de finale. Sindsdien heeft ze niet meer stilgezeten. In 2014 bracht ze haar eerste EP Truth uit en speelde ze in het voorprogramma van o.a. Gregory Porter, Meshell Ndegeocello, Luka Bloom en Anthony Joseph. Haar EP I Had A Dream bewijst dan ook waarom de ex-bassist van Prince, Meshell Ndegeocello, haar meenam naar Antwerpen, Rotterdam en London.

De Leuvense laat zich niet graag in een hokje plaatsen, maar schuift haar liefde voor alles wat jazz en soul is niet onder stoelen of banken. Deze stijlen zijn dan ook in al hun vormen terug te vinden op haar plaat. De opener “I Had A Dream” begint traag en sensueel en verhoogt dan langzaam het tempo. Haar stem klinkt warm, diep en krachtig. Je kan het gerust vergelijken met een Erykah Badu of Norah Jones, maar dan met net iets meer edge.

In “He’s Fearless” en “Cry” toont Roselien zichzelf ook van een iets meer fearless kant en schuwt ze het experimentele niet. De capricieuze jazz klinkt lichtjes opgehitst en weet haar lyrics perfect te vertolken. In “He’s Fearless” hoor je ook sterk de invloed van oude meesters als Ella Fitzgerald en Nina Simone. In “Cry” komt de veelzijdigheid van Roselien haar stem naar boven. Zowel instrumentaal als vocaal wordt er buiten de lijntjes gekleurd en dat is best wel fijn. Jazz is uiteindelijk altijd spannender als het onvoorspelbaar wordt.

De opvolger “I Don’t Ask For More” klinkt zachter en harmonischer. In tegenstelling tot “Cry” straalt haar stem hier meer rust uit. De hele sfeer is soulvol en zwoeler, maar de achtergrondstemmen geven het weer net dat rauwe kantje. De afsluiter “Looking For The Truth” bevat enkele R&B-toetsen die het geheel de nodige swing en groove geven, waardoor je na de laatste song eigenlijk nog wel wat meer kan smaken.

Met haar EP I Had A Dream bewijst Roselien dus dat ze een allround artieste is. Ze toont hoe ze verschillende genres de baas kan en bovendien heeft ze de hele plaat zelf geschreven en geproducet. Haar sound is helemaal eigen en het loont, want zo klinkt ze interessant en verscheiden. Hier en daar zitten nog kleine schoonheidsfoutjes en het had soms nog iets afgewerkter kunnen klinken. Maar met haar 2e EP toont ze wel dat ze klaar is voor haar eerste langspeler.

Dansende Beren - ??

Plaats reactie

Terug naar “Nieuw uitgebracht”