Vinyl release van Usi ES - Mutiny (Esther Weemaes)

Met een voorkeur voor Belgische muziek !
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 19150
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Vinyl release van Usi ES - Mutiny (Esther Weemaes)

Bericht door Kilroy »

Vinyl release van Usi ES in een KERK! Kom je ook? Het zou leuk zijn om wat bekende gezichten te zien! Stel je voor, dat er straks helemaal GEEN gezichten gaan zijn. Dat zou mega gênant zijn. En super opvallend ook. Want Gods huis is niet zomaar een klein hutje, it's big! Enne vóór mij speelt Lawaai (nee echt dat is de groepsnaam), en na mij (lekker toepasselijk) Monnik. For real!

Dus zaterdag om 21u in de Parnassuskerk te Gent (Holstraat 122)

Bekijk het evenement & gratis tickets op facebook!


Lees hier nog eens de recensie (Luminous Dash - 10-06-2019:

Wat gebeurt er als je een weekje naar een eiland voor de Finse kust trekt met een stapeltje verhalen van Roald Dahl onder de ene arm en een midi-keybard onder de andere? Esther Weemaes alias Usi ES, deed het en kwam terug met de intrigerende single Billy Weaver. Het nummer vertelt het verhaal van The Landlady, een kortverhaal van voornoemde Roald Dahl.

Afbeelding

Vanaf de eerste “Hey hey I’m Billy” neemt Usi ES je bij de lurven om je niet meer los te laten. De diepe, ietwat hese stem van Weemaes baant zich een weg door je gehoorkanaal recht naar je frontale cortex. Ja, we moesten een beetje aan PJ Harvey denken, maar er zijn ergere dingen in het leven.

Naast de single Billy Weaver bevat de ep drie eerder onuitgegeven nummers. The Bubble is daarbij de meest open en meezingbare track op de ep. Het is een herwerking van het nummer uit 2013 met bijdragen van drummer Simon Segers en met Dijf Sanders aan de knoppen. Dat Usi ES weet hoe ze een nummer moet opbouwen hoor je ook in Christian. Dreigend, tribaal trommelgeroffel, een cello die als een donkere wolk boven het nummer hangt en de warme stem van Weemaes. Spannend en mooi.

Afsluiter Is This Desire tenslotte is een cover van een nummer van PJ Harvey uit 1998. Een stem en een orgeltje, meer is er niet nodig. Iets trager dan het origineel en misschien ook net iets minder spannend en meer gesloten, maar wel helemaal Usi ES.

Mutiny is een warme en intrigerende debuut-ep geworden die drijft op het typische stemgeluid van Weemaes. Luistermuziek die je meeneemt naar een onbekende bestemming.Plaats reactie