Nooit meer stoffige platen dankzij Clearaudio

Laat weten hoe jij het hebt opgelost....

Nooit meer stoffige platen dankzij Clearaudio

Berichtdoor Kilroy » 12 Mrt 2016, 07:17

Naast al het leuke aan vinyl – het authentieke geluid, de hoes als kunstobject en het ritueel om een plaat op te zetten – is het altijd een tijdrovend werkje om alles stofvrij te houden. Stof komt de geluidskwaliteit tenslotte niet ten goede. Speciaal voor dat probleem heeft Clearaudio de ‘Double Matrix Professional Sonic’ ontwikkeld.

Afbeelding


Dat is een behoorlijk lange naam voor een product dat is ontworpen om eigenlijk maar één ding te doen, namelijk je lp’s stofvrij houden. De lange productnaam is overigens goed te verantwoorden, want de Clearaudio lijkt een erg effectieve manier te hebben gevonden voor dit probleem.

De Double Matrix heeft namelijk, als verbetering op andere producten uit Clearaudio’s Matrix-serie, aan twee kanten een stofzuigertje. Op die manier worden beide kanten van het vinyl tegelijkertijd schoongemaakt, wat bij een grote collectie nogal wat tijd en moeite kan schelen. Verder gebruikt het apparaat sonische vibraties om het stof in de groeven los te schudden, zodat beide stofzuigertjes écht alles weghalen.

Afbeelding


Dat de Double Matrix Professional Sonic veel handwerk scheelt is zeker, maar voor een hobbyist met een collectie van 10 platen is het misschien beter om de borsteltjes er nog even bij te houden. Met een prijs van ongeveer €3.500 is Clearaudio’s nieuwe record cleaner tenslotte niet voor iedereen weggelegd.HiFi.nl 12-03-2016
Gebruikers-avatar
Kilroy
Site Admin
 
Berichten: 12854
Geregistreerd: 15 Sep 2012, 18:26
Woonplaats: Gent, België

Re: Nooit meer stoffige platen dankzij Clearaudio

Berichtdoor Ricky » 20 Dec 2017, 18:44

Is wel een heel duur grapje he dat toestel,niet voor de gewone man...Ziet erwel super uit!!! ;)
Ricky
Newbie
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 20 Dec 2017, 11:42

Re: Nooit meer stoffige platen dankzij Clearaudio

Berichtdoor Kilroy » 21 Dec 2017, 12:27

Ricky schreef:Is wel een heel duur grapje he dat toestel,niet voor de gewone man...Ziet erwel super uit!!! ;)


Ik gebruik een Okki Nokki platenwasser, niet goedkoop, maar wel veel goedkoper dan deze van Clearaudio. Ik heb de beide toestellen niet kunnen vergelijken, maar ze doen eigenlijk hetzelfde.

Deze clearaudio (en andere gelijkaardige toestellen) zijn gebaseerd op hetzelfde systeem van deze Okki Nokki. De afwerkingen en de "toeters en bellen" kosten natuurlijk wel extra!
Gebruikers-avatar
Kilroy
Site Admin
 
Berichten: 12854
Geregistreerd: 15 Sep 2012, 18:26
Woonplaats: Gent, België


Terug naar Reinigen van vinyl platen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast