Nooit meer stoffige platen dankzij Clearaudio

Laat weten hoe jij het hebt opgelost....
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 19022
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Nooit meer stoffige platen dankzij Clearaudio

Bericht door Kilroy »

Naast al het leuke aan vinyl – het authentieke geluid, de hoes als kunstobject en het ritueel om een plaat op te zetten – is het altijd een tijdrovend werkje om alles stofvrij te houden. Stof komt de geluidskwaliteit tenslotte niet ten goede. Speciaal voor dat probleem heeft Clearaudio de ‘Double Matrix Professional Sonic’ ontwikkeld.
Afbeelding
Dat is een behoorlijk lange naam voor een product dat is ontworpen om eigenlijk maar één ding te doen, namelijk je lp’s stofvrij houden. De lange productnaam is overigens goed te verantwoorden, want de Clearaudio lijkt een erg effectieve manier te hebben gevonden voor dit probleem.

De Double Matrix heeft namelijk, als verbetering op andere producten uit Clearaudio’s Matrix-serie, aan twee kanten een stofzuigertje. Op die manier worden beide kanten van het vinyl tegelijkertijd schoongemaakt, wat bij een grote collectie nogal wat tijd en moeite kan schelen. Verder gebruikt het apparaat sonische vibraties om het stof in de groeven los te schudden, zodat beide stofzuigertjes écht alles weghalen.
Afbeelding
Dat de Double Matrix Professional Sonic veel handwerk scheelt is zeker, maar voor een hobbyist met een collectie van 10 platen is het misschien beter om de borsteltjes er nog even bij te houden. Met een prijs van ongeveer €3.500 is Clearaudio’s nieuwe record cleaner tenslotte niet voor iedereen weggelegd.
HiFi.nl 12-03-2016

Ricky
Newbie
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 dec 2017, 11:42

Re: Nooit meer stoffige platen dankzij Clearaudio

Bericht door Ricky »

Is wel een heel duur grapje he dat toestel,niet voor de gewone man...Ziet erwel super uit!!! ;)

Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 19022
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Re: Nooit meer stoffige platen dankzij Clearaudio

Bericht door Kilroy »

Ricky schreef:Is wel een heel duur grapje he dat toestel,niet voor de gewone man...Ziet erwel super uit!!! ;)
Ik gebruik een Okki Nokki platenwasser, niet goedkoop, maar wel veel goedkoper dan deze van Clearaudio. Ik heb de beide toestellen niet kunnen vergelijken, maar ze doen eigenlijk hetzelfde.

Deze clearaudio (en andere gelijkaardige toestellen) zijn gebaseerd op hetzelfde systeem van deze Okki Nokki. De afwerkingen en de "toeters en bellen" kosten natuurlijk wel extra!

Plaats reactie