Creatief met gitaren, 'Crow in the dark', een nieuwe single van Zwerm

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20241
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Creatief met gitaren, 'Crow in the dark', een nieuwe single van Zwerm

Bericht door Kilroy »

De afgelopen tien jaar heeft Zwerm zich geprofileerd als een eigenzinnig kwartet dat zich, dankzij de basisbezetting van vier elektrische gitaren en de brede muzikale interesses van de spelers, een unieke positie heeft kunnen verwerven op het grensgebied tussen hedendaags gecomponeerde muziek, experimentele rock, noise, electronica en muziek performance. Zwerm maakt producties variërend van interpretaties van Engelse renaissance muziek tot muziektheater van de Franse componist François Sarhan en deelt het podium even goed met impro-legendes als Fred Frith en Mauro Pawlowski als met de dansers van het Brusselse ECCE of de theatermakers van Post Uit Hessdalen. Zwerm stelt zich bij elk project opnieuw in vraag. Voor het nieuwe album werd de band bijgestaan door mentor / producer door Rudy Trouvé.

Afbeelding

Maak kennis met 'Crow in the dark', een vooruitgeschoven nummer
Een microtonaal antwoord op de universele vraag: Wat is het tegenovergestelde van “glow in the dark”? Jaag je je dromen na of aanbidt je de realiteit? Laat je je door fantasie leiden, of juist door onzekerheid? Schitter je? Of ben je liever een crow in the dark? Drie snaren van de gitaren zijn een kwarttoon verhoogd. De ene helft van de gitaar houdt links, de andere helft slaat rechtsaf.

Releaseconcerten zijn in maart gepland in STUK, deSingel, Gevangenis Antwerpen & Handelsbeurs Gent
(meer info daarover binnenkort).Album 'Great Expectations'
all music written & played by Zwerm (Johannes Westendorp, Bruno Nelissen, Kobe Van Cauwenberghe & Toon Callier) & Karen Willems and arranged by Zwerm, Karen Willems & Rudy Trouvé
all lyrics by Bruno Nelissen, except No Questions No Lies, lyrics by Charles Dickens
produced by Rudy Trouvé
recorded on tape by Mark Dedecker at Studio Finster, Antwerp, november 2020
mixed by Joris Caluwaerts
artwork by Rudy Trouvé
lay out by Thomas Noppe
mastered by Uwe Teichert


Keys & Chords 13-01-2021

Plaats reactie