Alvleesklierkanker velt zanger Edwin Hawkins 'Oh Happy Day'

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld

Alvleesklierkanker velt zanger Edwin Hawkins 'Oh Happy Day'

Berichtdoor Kilroy » 16 Jan 2018, 08:14

De Amerikaanse zanger Edwin Hawkins, beroemd van het uit 1969 daterende liedje 'Oh Happy Day', is gisteren op 74-jarige leeftijd in zijn woning in Pleasanton in de buurt van San Francisco gestorven. Dat heeft zijn woordvoerder Bill Carpenter op de Facebook-pagina van de muzikant gemeld. De zanger leed aan alvleesklierkanker.

Afbeelding


Hawkins werd op 19 augustus 1943 in Californië geboren. Als kind was hij al actief in kerk- en gospelmuziek. Hij leerde ook piano spelen, vermengde gospel met wereldse muziek en ontpopte zich tot koorleider.

Met zijn Edwin Hawkins Singers nam hij in 1969 'Oh Happy Day' op, wellicht de grootste gospel-hit ooit. In de VS was het oude kerklied nummer één in de pop- én de R&B-hitparade. Wereldwijd zijn er meer dan zeven miljoen exemplaren van de single verkocht.

Het was ook de start van een succesvolle carrière. In 1970 kreeg Hawkins zijn eerste van vier Grammy Awards. Hij sleepte ook 19 nominaties in de wacht.

De Amerikaan zong daarnaast mee met de Amerikaanse folkzangeres Melanie in haar liedje 'Lay Down (Candles in the Rain)'.

"Ik was niet van plan in de muziekbusiness te stappen", zei de zanger ooit tegenover de krant New York Times. "Het succes van mijn plaat bepaalde mijn lot."De Morgen 16-01-2018
Gebruikers-avatar
Kilroy
Site Admin
 
Berichten: 12873
Geregistreerd: 15 Sep 2012, 18:26
Woonplaats: Gent, België

Terug naar Nederlandstalige Nieuwsberichten

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten