Alvleesklierkanker velt zanger Edwin Hawkins 'Oh Happy Day'

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 13759
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Gent, België
Contacteer:

Alvleesklierkanker velt zanger Edwin Hawkins 'Oh Happy Day'

Bericht door Kilroy » 16 jan 2018, 08:14

De Amerikaanse zanger Edwin Hawkins, beroemd van het uit 1969 daterende liedje 'Oh Happy Day', is gisteren op 74-jarige leeftijd in zijn woning in Pleasanton in de buurt van San Francisco gestorven. Dat heeft zijn woordvoerder Bill Carpenter op de Facebook-pagina van de muzikant gemeld. De zanger leed aan alvleesklierkanker.
Afbeelding
Hawkins werd op 19 augustus 1943 in Californië geboren. Als kind was hij al actief in kerk- en gospelmuziek. Hij leerde ook piano spelen, vermengde gospel met wereldse muziek en ontpopte zich tot koorleider.

Met zijn Edwin Hawkins Singers nam hij in 1969 'Oh Happy Day' op, wellicht de grootste gospel-hit ooit. In de VS was het oude kerklied nummer één in de pop- én de R&B-hitparade. Wereldwijd zijn er meer dan zeven miljoen exemplaren van de single verkocht.

Het was ook de start van een succesvolle carrière. In 1970 kreeg Hawkins zijn eerste van vier Grammy Awards. Hij sleepte ook 19 nominaties in de wacht.

De Amerikaan zong daarnaast mee met de Amerikaanse folkzangeres Melanie in haar liedje 'Lay Down (Candles in the Rain)'.

"Ik was niet van plan in de muziekbusiness te stappen", zei de zanger ooit tegenover de krant New York Times. "Het succes van mijn plaat bepaalde mijn lot."
De Morgen 16-01-2018

Plaats reactie

Terug naar “Nederlandstalige Nieuwsberichten”