Eerste echtgenote Frank Sinatra overleden

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 14192
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Gent, België
Contacteer:

Eerste echtgenote Frank Sinatra overleden

Bericht door Kilroy » 14 jul 2018, 15:50

In de Verenigde Staten is Nancy Barbato overleden, de eerste echtgenote van zanger en acteur Frank Sinatra. Met Frank had Barbato 3 kinderen, onder meer zangeres Nancy Sinatra, van "These boots are made for walking". In 1950 ging het koppel uit elkaar omdat Frank een affaire had met filmster Ava Gardner. Nancy Barbato-Sinatra was 101.

Ze waren jeugdvrienden uit New Jersey en trouwden in 1939, toen de carriere van Frank op het punt stond los te barsten. Sinatra en Barbato kwamen uit katholieke Italiaanse families. Oorspronkelijk heette ze Nanicia Barbato, ze werkte als secretaresse. 12 jaar later ging het koppel uit elkaar omdat Frank een affaire had met filmster Ava Gardner, met wie hij 10 dagen na de scheiding trouwde.

Barbato hertrouwde nooit en hield zich vooral bezig met liefdadigheid, allicht van de riante alimentatie na de scheiding. Ze ging in Beverly Hills wonen en bleef bevriend met haar ex-man, die verlekkerd bleef op haar Italiaanse kookkunst.
Een leven in de schaduw

Nancy Barbato bleef ver uit de buurt van microfoons en camera's. Dat was al zo eind jaren 40 toen ze de echtgenote was van een van de meest beloftevolle zangers ooit, en ze bleef in het verborgene als alleenstaande moeder. Eén keer was ze te zien op het grote scherm, in een concertfilm van haar dochter Nancy Sinatra, en 1 keer op het kleine, in een bij ons onbekende talkshow.

Erg veel inspiratie hadden de Sinatra's blijkbaar niet als namengevers. Hun zoon heet ook...Frank. Die jonge man werd in 1963 ontvoerd en ongedeerd vrijgelaten na betaling van een losgeld van meer dan 200.000 euro.

Womaniser Frank

Het huwelijk van Frank Sinatra met Ava Gardner hield het nog minder lang vol, met moeite 4 jaar. Later trouwde hij ook nog met Mia Farrow en Barbara Marx. Daarnaast had hij een ontelbaar aantal affaires, de meest bekenden zijn Lana Turner, Judy Garland, Lauren Bacall, Marilyn Monroe, Angie Dickinson en de piepjonge Victoria Principal. Bij Joan Collins ving hij naar verluidt bot. Al met al lijkt het wat op de Catalogus-aria uit de Mozart-opera Don Giovanni. De grote Italiaanse versierder deed evenwel beter met 1.003 minaressen. Mille e tre!

VRT.be 14-07-2018

Plaats reactie

Terug naar “Nederlandstalige Nieuwsberichten”