Arsenal: Het publiek wist met z'n enthousiasme geen blijf***

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 14192
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Gent, België
Contacteer:

Arsenal: Het publiek wist met z'n enthousiasme geen blijf***

Bericht door Kilroy » 15 jul 2018, 15:28

Dat ze écht nog geen 'dikke nekken' zijn, vertrouwde John Roan ons toe nadat Arsenal een kwartier later dan gepland het podium opkroop. Geen sterallures dus, wel een geluidstafel die het begeven had. De groepsleden hoorden dus amper waar ze onderling mee bezig waren, en het publiek moest optreden als dirigent.
Afbeelding
Voorbereide volksmenners

Maar Arsenal heeft duidelijk geen geluidstafel nodig om de houten vloer van het Minnewaterpark om te toveren tot een trampoline. Dat ze het ondanks die technische problemen toch tot een vervroegd goed einde brachten, bewijst dat de bandleden 100% op elkaar vertrouwen én deftig gerepeteerd hebben. Voorbereide volksmenners, dat zijn het.

'Moeilijk gaat ook' vond Joan, en dus koos Arsenal niet voor de makkelijkste weg. De donkere nummers van nieuwe plaat In the rush of shaking shoulders doen de schouders nu eenmaal minder vlotjes schudden dan oudere hits, en dus verstomde het feestgedruis halverwege even. Gelukkig konden een batterij conga's en zangeres Leonie Gysels er toch nog wat beweging in krijgen. In 'Sometimes' vervoegde ze de ritmesectie en ging ze eigenhandig enkele houtblokken te lijf.

Een nieuwe tournee betekent bij Arsenal ook nieuwe gaststemmen. Deze keer viel die eer de beurt aan The Voice-winnares Paulien Mathues. Ze trad naar voren in electronica-sleper 'Temul (Lie low)', dat onwillekeurig aan Sylver deed denken.

Energiek tot het einde

Een simpele 'let's go' van John deed de samengepakte eerste rijen weer gretig opveren. Het publiek wist met z'n enthousiasme duidelijk geen blijf: in zowel 'Saudade' en 'Melvin' werd het refrein al ruim voor de officiële start ingezet. Een flard 'Do you really want to hurt me' van Culture Club pookte die energie nog meer op. 'We hebben jullie nog een keer nodig' klonk het voordat publiekslieveling 'Lotuk' werd ingezet en de voorste rijen de rol van geluidstafel overnamen.

Gezien de omstandigheden haalde dit Arsenal het onderste uit te kan en moest het sneller dan gehoopt naar de afsluitende hattrick snellen. Drie sterren dus, omdat we de groep in het verleden al meer sterren van de hemel hebben zien spelen.

De Standaard 15-07-2018

Plaats reactie

Terug naar “Nederlandstalige Nieuwsberichten”