Beck neemt Bowie onder handen met 160 muzikanten

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20262
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Beck neemt Bowie onder handen met 160 muzikanten

Bericht door Kilroy »

De Amerikaanse artiest Beck heeft voor autobedrijf Lincoln een opmerkelijke cover opgenomen. Voor zijn versie van 'Sound and Vision' ging hij met liefst 160 muzikanten in zee.

Het lijkt ons sterk dat elke Bowie-fan wild wordt van de Beck-cover van 'Sound and Vision', in oorspronkelijke versie een nummer op het klassieke album 'Low' uit 1977. Maar indrukwekkend blijft de onderneming hoe dan ook.

Fanfare en vader opgetrommeld
Regisseur Chris Milk legde het optreden van Beck en zijn legertje muzikanten - die het live speelden in de Fox Studio's in Los Angeles - vast. Het multimediale spektakel omvat zo onder meer bijdragen van uiteenlopende artiesten als de Dap-Kings, koren, gitaristen, een harpspeler, een fanfare, een strijkorkest en Becks vader David Campbell die als dirigent alles in goede banen moest leiden.

Beck stond in het midden van muzikanten en publiek. De opname-apparatuur waarmee werd gewerkt was een toestel in de vorm van een menselijk hoofd, en voorzien van 'levensechte' oren. Zowel 'sound' als 'vision' kregen de nodige ruimte, kortom.De Morgen 11-02-2013

Plaats reactie