Jubileumeditie Woodstock gaat nu toch door

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 17778
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Jubileumeditie Woodstock gaat nu toch door

Bericht door Kilroy »

Woodstock 50, de jubileumeditie ter ere van de vijftigste verjaardag van het legendarische muziekfestival Woodstock, zal dit jaar toch plaatsvinden. De organisatoren delen vandaag mee dat er een nieuwe sponsor gevonden werd. Vorige maand kondigde de hoofdsponsor nog aan dat hij de stekker uit het festival trok, nadat tal van problemen verhinderden dat de ticketverkoop van start kon gaan.

Afbeelding

In een mededeling laat Woodstock 50 Weten dat Oppenheimer & Co, een Amerikaanse firma voor financiële dienstverlening, zal bijspringen in de financiering van het festival dat plaatsvindt van 16 tot 18 augustus in Watkins Glen in het noorden van New York.

Begin maart werd de affiche voor Woodstock 50 met tientallen namen bekendmaakt, waaronder Jay-Z, Miley Cyrus en The Killers, Imagine Dragons, Chance the Rapper en Robert Plant (Led Zeppelin). Daarnaast waren er ook een aantal artiesten geboekt die ook op de allereerste editie op het podium stonden, zoals John Fogerty (CCR), David Crosby (Crosby, Stills & Nash) en Canned Heat.

Maar vorige maand deelde hoofdsponsor Dentsu Aegis Network mee dat ze beslist hadden om het festival te annuleren. Die beslissing kwam er nadat de ticketverkoop maar niet van start ging en problemen met financiering en vergunningen de kop opstaken, alsook bezorgdheden omtrent de veiligheid en de sanitaire voorzieningen.

“We zijn verheugd om mee te delen dat we deel uitmaken van dit fantastisch weekend van muziek en sociaal engagement”, reageert John Tonelli van Oppenheimer & CO. “We geloven in Woodstock als een belangrijk Amerikaans cultureel icoon en kijken uit naar de wedergeboorte ervan.”

Woodstock 50 krijgt de steun van de medeorganisator van het originele Woodstock-festival in 1969, dat toen werd gepromoot als “drie dagen van vrede en muziek” en wordt beschouwd als een van de keerpunten in de muziekgeschiedenis.

Volgens Woodstock 50-producer Michael Lang zal eerdaags aangekondigd worden wanneer de ticketverkoop weer van start gaat. “We kunnen niet uitdrukken hoe dankbaar Woodstock 50, de artiesten, de fans en de gemeenschap Oppenheimer zijn om zich bij ons aan te sluiten en W50 werkelijkheid te laten worden”, aldus Lang.

Het Laatste Nieuws 17-05-2019

Plaats reactie