Kommil Foo herontdekt ‘Ruimtevaarder’

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 17841
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Kommil Foo herontdekt ‘Ruimtevaarder’

Bericht door Kilroy »

Milow wéét waarom hij zich vanavond op glad ijs begeeft. Hij gaat in ‘Liefde voor muziek’ aan de slag met Ruimtevaarder en dat is niet zomaar een liedje van Kommil Foo, maar de nummer 1 uit de Lage Landenlijst. Benieuwd of broers Mich en Raf het droog houden.

Afbeelding

Mich (50) en Raf (53) Walschaerts hebben al indruk gemaakt in Liefde voor muziek. Van Bart Kaëlls nummer Duizend terrassen in Rome schrapten ze zowat alles, behalve het refrein. Milows nummer Blue skies bouwden ze om tot het wonderlijke Wij twee. En toch hebben de broers getwijfeld toen VTM hen vroeg voor het programma. “Wij beschouwen onszelf niet als zangers”, zegt Raf. “Wij werken al jaren in de theaterwereld en zagen ons niet meteen tussen de andere kandidaten.”

Toch waagden ze de stap, want voor een cabaretduo is Liefde voor muziek zo mogelijk nog dankbaarder dan voor muzikanten. “We worden geconfronteerd met zo’n breed gamma aan stijlen. Het is geweldig spannend om naar nummers te zoeken waarbij het klikt en waarmee we ons ding kunnen doen”, aldus Mich. “We hebben ons nooit ingehouden wanneer we een totaal andere richting wilden uitgaan”, vertelt Raf. “Dat doen we bij het schrijven van ons eigen materiaal ook niet. Je zou dat een gebrek aan commercieel instinct kunnen noemen. (lacht) Maar wij vinden het belangrijk dat de intenties en emoties juist zitten.”

Zo redeneert ook Milow wanneer hij Ruimtevaarder een compleet andere invulling geeft. Net voor hij opgaat, legt hij nog uit waarom het nummer zo belangrijk voor hem is. “Ruimtevaarder is de reden waarom ik muziek maak, op een podium sta en nummers ben beginnen te schrijven.”

Mooie woorden van lof die ook Mich en Raf een traantje zullen ontlokken? “Artiesten die huilen wanneer ze hun eigen nummers horen, vond ik aanvankelijk wat overdreven”, zegt Raf, die daar nu wel anders over denkt. “Als je een nummer voor de eerste keer zingt, gaat er veel emotie mee gepaard. Daarna wordt het een soort routine. Tot iemand anders het voor je zingt. Dan komen al die emoties weer los.” (dewo)Liefde voor muziek, VTM, 20.35 uur

Het Nieuwsblad 20-05-2019

Plaats reactie