Daydream - Daydream (Noja Recordings)

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 17816
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Daydream - Daydream (Noja Recordings)

Bericht door Kilroy »

Het is weer eens wat anders: een gitaarband uit Sicilië over de vloer krijgen. Leader Enzo Pepi blijkt al langer de rockharen te laten groeien in groepen als Twig Infection of The Pepiband. Maar voor het debuut van deze slowcoreband heeft hij bassiste Dalila Mammana en drumster Stefania Papa in huis genomen – en dat is geen grap!

Afbeelding

Een zware, expliciete bas, hoge gitaarpromenades en een wat heimelijk fluisterende stem. Daarmee doet deze band aan dagdromen. Elf songs op rij prikkelt Daydream het gemoed, in het geval van een wat ijl cirkelend It Rains On My Soul heerlijk hoog en zweverig, in het geval van The Stone Is Radiant meer met de voeten op de grond rockend. Maar door het onophoudelijk herhalen van steeds dezelfde, soms tegendraadse gitaarrifs krijgt de muziek van dit trio een soort van slepende psychedelica over zich. Slint versus Sonic Youth. Zoiets. Tiens, de titel ‘Daydream Nation’ klinkt ook bekend in de oren...

Dat is meteen ook de grote kracht van dit drietal. Een voortdurend gevoel van inhouden en onderhuids kruipen versus uitpakken met de kracht van riffs zorgt voor een spanningsveld waarin Daydream als een vis rondzwemt. Neem even het geen twee minuten durende, instrumentale riffmonstertje Plug tussendoor en je begrijpt het ook. In My Heart Beats Calmly gaat het verder. Bijna lo-fi met tikkende drums, fluisterzang en zacht zinderend gitaarspel. En dan is het helemaal lekker meeglijden en wegdromen.

Dus ja, zeker een leuke ontdekking, deze nogal inspiratieloos getitelde plaat. Lekker sfeervol en toch zeker niet langdradig. Een klein half uurtje en dan sluit het korte, instrumentale End al voor de eindnoot. In eigen regionen zal Daydream zeker de nodige voorprogrammashows kunnen verzorgen. In tussentijd misschien niet vergeten te werken aan een opvolger met iets meer consistentie, iets minder fluffy titels en duidelijkere boodschappen en waarin de spanning nog net iets sterker ten top wordt gedreven. Hier zullen we nog even wachten tot de Siciliaanse wind gunstig staat. In tussentijd blijven we genieten van een mooie hoes en fijne muziek.

DaMusic 20-05-2019

Plaats reactie