Walter Verdin brengt na 35 jaar zijn Videorhythmics opnieuw live

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 15642
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Walter Verdin brengt na 35 jaar zijn Videorhythmics opnieuw live

Bericht door Kilroy » 15 jun 2019, 06:19

Creatieve duizendpoot Walter Verdin kennen we nog van zijn legendarische deelname aan het Eurovisiesongfestival in 1983 met zijn elektroband Pas De Deux. Ook heeft Verdin muziek gemaakt voor voorstellingen waarin hij experimenteert met videomuziek en videoritmes. In deze voorstellingen programmeerde hij computergestuurde videomontages alsof hij de toetsen van een klavier bespeelt.

Afbeelding

Zo ontstond in 1984 Videorhythmics, een levende sculptuur waarin beeld en geluid met elkaar versmolten. Een video/concert waar het beeld en de muziek elkaars gelijke waren.

In het kader van zijn meerjarig project The Greatest Cuts, waarin de verschillende facetten van zijn werk worden samengebracht, wordt na meer dan 35 jaar Videorhythmics terug nieuw leven ingeblazen. Het concert wordt geen droge reanimatie maar een gepimpte versie, met de technologieën van vandaag.

De concerten gaan door op 28 en 29 juni in Opek in Leuven. Tickets kosten €15 en kan je reserveren via videolepsia@videolepsia.comLuminous Dash 15-06-2019

Plaats reactie