Organisatoren afgelast festival Vestiville opgepakt

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 15618
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Organisatoren afgelast festival Vestiville opgepakt

Bericht door Kilroy » 30 jun 2019, 06:07

Drie mensen van de organisatie van Vestiville zijn opgepakt op verdenking van oplichting, witwassen en misbruik van vertrouwen. Dat bericht Het Laatste Nieuws.

Afbeelding

Dit weekend hadden in Lommel heel wat internationale kleppers het podium moeten beklimmen, maar door een slechte naleving van de veiligheidsvoorschriften ging dat feestje niet door. De Amerikaanse headliner A$ap Rocky ondermijnde het toch al onzeker lot van het festival door zijn concert te annuleren en om 17 uur werd duidelijk dat het Vestiville 2019 niet zou doorgaan.

Enkele uren daarna werden drie mensen opgepakt. Het gaat om de organisator, zijn zus en diens partner. Het drietal wordt volgens Het Laatste Nieuws verdacht van oplichting, witwassen, valsheid in geschrifte en misbruik van vertrouwen. Ze zouden evenwel nog geen bekentenissen hebben afgelegd.

Het zou achter de schermen al enkele dagen gerommeld hebben tussen de leveranciers en de organisatie. Verschillende bedrijven ontvingen de afgelopen dagen valse betalingsbewijzen van de organisatie. Die hoopte daarmee tijd te kopen en de leveranciers aan het werk te houden om zo het festival klaar te krijgen. Het gaat in totaal om honderdduizenden euro's. De meeste bedrijven hebben uiteindelijk hun geld wel gekregen, maar pas nadat ze dreigden om het werk neer te leggen.'We onderzoeken elke vorm van mogelijke fraude. We nemen de incidenten ernstig', aldus het parket van Limburg.

Knack Focus 29-06-2019

Plaats reactie