Het luidste applaus voor vrouw van eigen bodem: Rock Werchter is smoorverliefd op Angèle

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 15972
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Het luidste applaus voor vrouw van eigen bodem: Rock Werchter is smoorverliefd op Angèle

Bericht door Kilroy » 30 jun 2019, 06:14

Amper 23 is ze, maar jong en oud liggen aan de voeten van Angèle Van Laeken. Dat bewees de Brusselse zaterdag in The Barn. Al onze sterren, en toegeven: ook ons hart, zijn we verloren aan de immer vrolijke zangeres.

Afbeelding

Welgeteld één seconde. Zoveel tijd hebben de fans nodig om compleet door het lint te gaan wanneer Angèle het podium van The Barn betreedt. Als een jong veulen dartelt ze van links naar rechts. Haar paardenstaart wipt vrolijk mee, het opblaasbare geweer ook. Maar vergis u niet: hoe guitig en fragiel de piepjonge Angèle ook is, op het podium overheerst la classe.

Met La Thune was de toon gezet: de opzwepende electropop zet de tent in lichterlaaie. Het publiek kent de tekst van de monsterhit uit het hoofd - wat had u gedacht - en wil dat ook bewijzen. Angèle heeft dat meteen in het snotje en gaat voor de truc die àltijd werkt: een toespraak - net kort genoeg - in het Engels, het Frans én het Nederlands. Haar titel ‘Brusselaar van het jaar’ waardig. En dat niet alleen.

Angèle is niet langer “dochter van” of “zus van”. Noch die van Instagram, waar ze bekend raakte door komische filmpjes en muziek. Ze is ook niet langer een hype, die ons met meezingers doet geloven dat we alle landstalen onder de knie hebben. Neen, Angèle is een eersteklas performer en een zangeres die misschien wel eens tot het clubje van de meest succesvolle artiesten van ons land zal gaan behoren.

Afbeelding

Bij Balance ton quoi, een nummer waarin het thema #metoo centraal staat, smelt het publiek volledig. De tropische temperaturen hebben daar nog weinig mee te maken. Het volgen van de dansbenen van Angèle, of die van haar vier danseressen, lijkt een onmogelijke klus bij deze hitte. Maar wanneer ze afsluit met de strakke beats van Flemme, en de waterpistolen (eindelijk) hun nut bewijzen, doet iedereen nog een laatste effort: smoorverliefd in de lens kijken voor de selfie met Angèle.

U denkt: een teveel aan superlatieven? Volgens het applaus van The Barn niet. Het was nergens zo luid, op de derde festivaldag van Rock Werchter. Al onze sterren dus, voor de zegetocht van haar depuutplaat ‘Brol’.

Het Nieuwsblad 29-06-2019

Plaats reactie