Nieuwe clip van Madonna doet erg aan aanslag in Orlando denken: “Dit kun je de slachtoffers niet aandoen”

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 15635
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Nieuwe clip van Madonna doet erg aan aanslag in Orlando denken: “Dit kun je de slachtoffers niet aandoen”

Bericht door Kilroy » 30 jun 2019, 06:17

De controversiële nieuwe videoclip van Queen of Pop Madonna heeft voor behoorlijk wat ophef gezorgd. In de video, die gisteren verscheen, is expliciet te zien hoe een groep jongeren uitgaat in een nachtclub en daar wordt doodgeschoten. Een overlever van de schietpartij in de Amerikaanse nachtclub Pulse in Orlando noemt de clip ‘traumatisch’.

Afbeelding

Madonna toont in haar nieuwe videoclip voor ‘God Control’ duidelijk en op heftige wijze dat ze vindt dat er meer gedaan moet worden tegen wapengeweld in Amerika. “Als je de realiteit en de gruwelijkheden ziet, word je wakker. Dit is wat er ook daadwerkelijk gebeurt. Dit is hoe dat eruitziet. Krijg je er een slecht gevoel van? Goed zo, want dan doe je er misschien iets aan”, zei ze er eerder al over.

Een van de redenen waarom Madonna het onderwerp ook wilde aansnijden, is voor haar zes kinderen. “Ik stuur mijn kinderen naar school met dezelfde angst die elke moeder in deze tijd heeft. Als moeder wil je alle kinderen in de wereld beschermen en voel je je verantwoordelijk voor ze. Ik vind het heel eng dat de plekken die vroeger veilig voor ons waren - daar waar we bij elkaar komen, bidden en leren - doelwitten zijn geworden. Niemand is veilig. Dus natuurlijk maak ik me, als moeder, directe zorgen.”

De zangeres, die wel vaker de controverse opzoekt, vindt niet dat mensen moeten klagen over de grafische beelden in de clip. “Dit is de realiteit. Mensen kunnen zoiets zien in een actiefilm en zich daar oké bij voelen, maar als het over de waarheid gaat, over wat er echt gebeurt in ons land, waarom is het dan te expliciet?” Ze hoopt dan ook dat de video aanzet tot actie. “Wat je zelf ook kan doen of bijdragen, helpt al. Het is tweeledig: zorgen voor meer bewustzijn aan de ene kant en daarnaast het ophalen van geld om aan te sporen, te organiseren en shit voor elkaar te krijgen.”

Bloed op de grond

Goed bedoeld, maar de beelden komen niet overal even goed over. Zo reageert Patience Carter, een van de overlevenden van de schietpartij in nachtclub Pulse in Orlando in 2016, op de video bij TMZ. De vrouw kan maar moeilijk kijken naar de clip. “Ik begrijp dat ze bewustzijn probeert te creëren voor regulering van wapens, maar ik denk niet dat dit de juiste manier is om dat te doen”, stelt ze. “Je kan deze beelden niet iemand aandoen die dit daadwerkelijk heeft gemaakt. Die vrienden en familie heeft verloren, die het bloed op de grond heeft gezien.”
“Voor iemand die dit daadwerkelijk heeft meegemaakt en deze beelden nog een keer moet beleven, is het traumatisch. Het voelde heel intens voor mij”, legt Carter uit. De videoclip brengt haar weer terug naar die avond in de nachtclub. “De beelden zijn pijnlijk accuraat voor wat de mensen in Pulse hebben meegemaakt.”Het Laatste Nieuws 28-06-2019

Plaats reactie