De Beren Gieren – Broensgebuzze EP

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 15099
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

De Beren Gieren – Broensgebuzze EP

Bericht door Kilroy » 13 sep 2019, 14:41

Een nieuwe exercitie in sounds, zo kun je Broensgebuzze, de nieuwe EP van De Beren Gieren, optimaal omschrijven. Maar wat zijn we anders van de heren gewend?

Afbeelding

Alweer tien jaar zijn De Beren Gieren machtig in het onverwachte en het mooiste dat muziek in zich heeft. Vier prachtige albums lang openbaren ze in hun composities de zucht naar muzikaal avontuur gecombineerd met een fascinerend muzikaal vakmanschap dat steeds weer naar veel meer smaakt.

Hun overweldigend mooie laatste album Dug Out Skyscrapers maakte in 2018 maar weer eens heel duidelijk hoe belangrijk het trio (Fulco Ottervanger- toetsen, Lieven Van Pée – bas en Simon Segers – drums) binnen het muzieklandschap is en hoe noodzakelijk hun ontdekkingstocht naar de mooiste en spannendste muziek toch is.

De Broensgebuzze EP bevat zes van die miniatuurtjes die eerder als (tussendoor)track op hun albums verschenen. Opgezet als sfeertrekkers met een hang naar nostalgie hebben ze ieder hun eigen geschiedenis en toekomst in zich. Geschreven door Ottervanger en belachelijk mooi door de mannen muzikaal ingekleurd.

De Broensgebuzze EP is muziek met een zoektocht naar het schoonste. Een ontrafeling naar iets nieuws en opwindends. Zoals minder vaak meer is, nemen De Beren Gieren je op de Broensgebuzze EP subtiel dan weer haaks mee op hun muzikale ontdekkingstocht. Niets is wat het lijkt met sfeer als uitgangspunt. Dan weer los in de lucht dan weer fijn op de groove, immer intrigerend.

Fraai hoe de composities, nu ze zo naast elkaar staan, als geheel net zo bijzonder klinken als op de albums tussen alle tracks door. In alles is de Broensgebuzze EP een aanbeveling.

Mooie extra: De Broensgebuzze EP laat je ook gelijk weer de vier De Beren Gieren albums uit de kast pakken om hun wonderlijk interessante composities voor een nieuwe doorgronding voorbij te laten komen.

Optredens:

20 september: Sint-Jacobskerk, Gent
3 oktober: Sint-Willibrorduskerk, Antwerpen
4 oktober: Sint-Piters-en-Pauluskerk, Mechelen
5 oktober: Bimhuis, Amsterdam
14 november: Sint-Jacobskerk, Brugge

Tracklisting Broensgebuzze EP:

Broensgebuzze 4.2
Broensgebuzze 2.2
Broensgebuzze 6.2
Broensgebuzze 8.2
Broensgebuzze 9.2
Broensgebuzze 10.2

Te beluisteren op bandcamp

Written In Music 13-09-2019

Plaats reactie