Baby Metal in AB: A woe wé? **

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20889
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Baby Metal in AB: A woe wé? **

Bericht door Kilroy »

Alsof K3 en Rammstein samen op het podium van de Ancienne Belgique stonden. De formule van de Japanse meiden/metalgroep Baby Metal klinkt geschift en is het ook.

Afbeelding
Babymetal is een Japanse act waarbij drie meisjes dansen en zingen, terwijl een band zware metal brengt.

Het Japanse Babymetal is geen alledaagse act. De frontvrouwen zijn drie schattige schoolmeisjes die met schattige schoolmeisjesstemmen schattige schoolmeisjesdansen doen. Achter hen staat een volwassen band die bij momenten loodzware maar ook dansbare metal brengt. Het resultaat is alsof K3 en Rammstein samen op het podium staan en elk hun eigen ding doen.

Klinkt geschift, is het ook. De eerste tien minuten keken we met open mond naar deze act. Maar muzikaal zit het slim in elkaar. De prefabpopmetal die Babymetal produceert bracht ons zelfs lichtjes aan het headbangen. Meezingen zat er helaas niet in, want zowat alle teksten zijn in het Japans. Bij het onderwerp van Karate kunnen we ons nog iets voorstellen, maar songs als Megitsune en Pa pa ya! kunnen evengoed over de vluchtelingenproblematiek als over het kapsel van Justin Bieber gaan. Aangezien de meisjes amper Engels spreken, was er ook weinig interactie met het publiek. Het duurde vijf minuten tot we doorhadden dat “A woe wé?” eigenlijk “Are you ready?” betekende. Ja, toen waren we al lang niet meer ready, natuurlijk.

We hadden het toen ook already een beetje gehad, eigenlijk. Want na een halfuur begon dit toch echt wel veel van hetzelfde te worden. Dat besefte de band blijkbaar ook, want na een uur stopte ze er al mee.

Babymetal is een gimmick die deze zomer zeker zal scoren op Graspop. Wie zich ervoor openstelt, kan dit spektakel best leuk vinden. Voor heel even toch.

Babymetal

Gezien in AB, zondag 16 februari

Het Nieuwsblad 18-02-2020

Morkgryner
Pro
Berichten: 130
Lid geworden op: 06 nov 2015, 10:12

Re: Baby Metal in AB: A woe wé? **

Bericht door Morkgryner »

Alles wat Metal dus niet moet zijn...

Plaats reactie