Het zebrapad gebruiken

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 19543
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Het zebrapad gebruiken

Bericht door Kilroy »

Het zebrapad gebruiken: "The Beatles kunnen het, waarom Indiërs niet?"

De Beatles slenterden voor de hoes van het gelijknamige album over het zebrapad van Abbey Road, maar de inwoners van Calcutta riskeren dagelijks hun leven door op willekeurige plaatsen door het drukke verkeer heen te lopen. Om voetgangers er bewust van te maken dat ze beter een zebrapad kunnen gebruiken, is de politie van Calcutta een campagne begonnen met de beroemde hoes, met daarboven de tekst: "Als zij dit kunnen, waarom jij dan niet?"

De campagne is bedacht door een groep verkeersofficieren. "We hebben gespeeld met allerlei ideeën, van Shakira tot Gangnam Style omdat we jongeren wilden aanspreken", zegt een van hen tegen de Indiase krant The Telegraph.

"We hebben uiteindelijk voor de Beatles gekozen vanwege hun tijdloze aantrekkingskracht en natuurlijk de foto, die de spijker op zijn kop slaat".

De politie hoopt bij voetgangers een bewustzijn te creëren. De wegen zijn druk en onoverzichtelijk, maar toch zoeken mensen geen zebrapad op als ze over willen steken, wat veel ongelukken veroorzaakt. Ze hopen nu dat het 'cool' wordt om wel naar een zebrapad te gaan.

Afbeelding

De Morgen - 19-02-2013

Plaats reactie