Selah Sue opent jubileumreeks van Belpop

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20889
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Selah Sue opent jubileumreeks van Belpop

Bericht door Kilroy »

Tiende seizoen - vanaf 19 oktober op Canvas en via VRT NU

Afbeelding

In 2008 pakte Canvas uit met de allereerste editie van Belpop. De onvolprezen reeks muziekdocumentaires is ondertussen aan haar tiende seizoen toe en staat nog altijd synoniem voor de boeiendste verhalen van de beste muzikanten van eigen bodem. De tiende reeks bevat vier nieuwe portretten en een feestelijk tweeluik over wonderlijke Belpop-wereldhits.

-Nog voor de release van haar debuutalbum slaagde Selah Sue erin een internationale carrière uit te bouwen. Maar onzekerheid en depressie doorkruisen geregeld haar succesparcours.

-Naar aanleiding van de jubileumreeks organiseert Canvas een 'Belpop Live' met Selah Sue. Meer informatie hieronder.

-K’s Choice schreef één van de grootste internationale succesverhalen uit de Belpop. Heel letterlijk zelfs, want de groep van Sarah en Gert Bettens deed het in het buitenland altijd beter dan bij ons.

-Met monsterhits als I‘m into folk en Gimme love groeiden The Radios begin jaren '90 tot hun eigen verbazing uit tot een internationaal popfenomeen. Maar de band torste ook een zwaar geheim.

-Gabriel Rios is half Belg half Puertoricaan, maar vooral een volbloed singer-songwriter die met zijn latin sound een warme wind door de Belpop blaast.

-En tot slot brengt Belpop in zijn jubileumjaar ook een feestelijke dubbelaflevering over de fijnste curiosa onder de Belgische wereldhits.

Ook in dit tiende seizoen verandert er niets aan de ijzersterke formule van de reeks. Artiesten vertellen openhartig over hun prilste inspiraties, de eerste schuchtere optredens, de zoektocht naar een artistieke identiteit, het geploeter voor de erkenning, de gelukzalige roes van de doorbraak, de kater van het succes, het tot stand komen van bekende nummers, de strapatsen on tour, de buitenlandse zege of mislukking, de pijnlijke split of de eeuwige camaraderie.

Interviews met de hoofdfiguren worden afgewisseld met bijdragen van (ex-) bandleden, familieleden, producers, collega-muzikanten, managers, muziekkenners, journalisten en andere kroongetuigen. Het verhaal wordt verteld door de vertrouwde stem van Luc Janssen en rijkelijk geïllustreerd met (vaak nooit eerder getoonde) archiefbeelden.

Belpop 10: vanaf maandag 19 oktober om 21.20 u. op Canvas en via VRT NU (de eerste vier afleveringen meteen beschikbaar en de laatste twee wat later).
(hh op dinsdag om 19.00 u.)Belpop 10 – aflevering 1: Selah Sue (maandag 19 oktober)

Nadat Sanne Putseys, beter bekend als Selah Sue, op haar 17de door Milow wordt ontdekt, kent haar carrière een vliegende start. Met haar unieke stem en mix van soul, funk en reggae komt ze al snel op de radar van het prestigieuze Franse label ‘Because Music’. Dat wil haar tekenen en lanceren in de rest van de wereld.

Prince is fan en vraagt haar als support act voor zijn show in het Sportpaleis. His Purple Highness biedt zelfs zijn medewerking aan voor haar debuutalbum, maar dat verzoek wijst ze beleefd af. Te ver vliegen naar Minneapolis en ze heeft het al zo druk. Ook zonder Prince wordt haar titelloze debuut in 2011 een haast surreëel en overrompelend internationaal succes. Dat bestendigt ze in 2015 met haar tweede album ‘Reasons’.

Maar onzekerheid en depressie doorkruisen geregeld haar succesparcours. In haar songs schrijft Selah Sue haar demonen van zich af. Het blijft een moeilijke strijd. Als meter van het project Te Gek!? draagt ze haar steentje bij om het taboe op psychische problemen te doorbreken. Niet de muziek maar het moederschap brengt haar het ultieme geluk. Dat geluk straalt af op de songs van haar recentste intieme ‘Bedroom EP’, de voorbode van een nieuw album.

Met getuigenissen van Sanne Putseys (muzikante), Marjolein Putseys (zus), Greet Soetemans (moeder), Raph Schillebeeckx (ontdekker), Patrick Busschots (labelmanager ARS records), Milow (mentor en vriend), Werner Dewachter (boekingsagent), Kurt Overbergh (artistiek directeur AB), Jan Van Biesen (netmanager Stubru), Emmanuel de Buretel (labelmanager Because Music), Pieterjan Seaux (bassist), Jordi Geuens (drummer), Erik Rademakers (bassist), Joachim Saerens (partner en toetsenist), Patrice (producer).

Naar aanleiding van de jubileumreeks van Belpop organiseert Canvas op zaterdag 17 oktober in de Antwerpse Trix een tweede editie van Belpop Live, met Selah Sue. De avond bestaat uit een exclusieve preview van haar Belpop-aflevering, een Q&A en een afsluitend, intiem concert. Wie erbij wil zijn, kan vanaf 3 oktober meespelen voor een ticket op canvas.be/doemee.

Keys & Chords 30-09-2020

Gebruikersavatar
roefke
Super Pro
Berichten: 1699
Lid geworden op: 16 sep 2012, 18:31

Re: Selah Sue opent jubileumreeks van Belpop

Bericht door roefke »

de middenstander in mij zegt : 'tis binnekort de moment om plaatjes van radio's etc in prijs te verhogen :lol: :lol: :lol:

Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20889
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Re: Selah Sue opent jubileumreeks van Belpop

Bericht door Kilroy »

roefke schreef:
30 sep 2020, 20:10
de middenstander in mij zegt : 'tis binnekort de moment om plaatjes van radio's etc in prijs te verhogen :lol: :lol: :lol:
Wat mij betreft alles van Bart Peeters gewoon zo snel mogelijk de deur uit! :lol: :lol:

Plaats reactie