Coronaproof concert The Chainsmokers escaleert: 20.000 dollar boete

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 19606
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Coronaproof concert The Chainsmokers escaleert: 20.000 dollar boete

Bericht door Kilroy »

Wat een coronaproof ‘drive-in’ concert van The Chainsmokers moest zijn, is uitgedraaid op een roekeloos feestje. Opeengepropte mensen zonder mondmaskers hielden totaal geen rekening met de verplichte coronamaatregelen. De grote bijeenkomst in het Amerikaanse Southampton was een directe schending van de openbare orde en de boete was dan ook hoog: 20.000 dollar (17.016 euro).

Afbeelding

Op 25 juli vond het benefietconcert ‘Safe & Sound’ plaats in Southampton, deel van de elitaire Hamptons in de staat van New York. Het concert mocht plaatsvinden op voorwaarde dat feestgangers in hun auto bleven zitten met een groep van maximaal zes personen. Op Twitter circuleerde recent een video waarop te zien is dat het publiek die regel volledig aan hun laars lapte en opeengehoopt aan het podium stond, waar dj-duo The Chainsmokers optrad. Dit was een duidelijke overtreding van de volksgezondheidswetgeving, waardoor de organisatoren van het concert nu een boete moeten betalen van 20.000 dollar. De promotors van het concert weigerden commentaar te geven.

Andrew Cuomo, gouverneur van de staat New York, veroordeelt het gebeuren op zijn Twitterpagina en is ‘gedegouteerd' door het roekeloze gedrag van de feestgangers. Cuomo neemt bijkomende maatregelen en verbiedt Southampton om vergunningen voor groepsvergaderingen goed te keuren zonder dat ze eerst zijn goedgekeurd door de staat. New York werd de afgelopen maanden extreem hard getroffen door het coronavirus en de staat probeert nu de verspreiding van het virus zo goed mogelijk in te dijken.

Bekijk de beelden hier.

Het Laatste Nieuws 16-10-2020

Plaats reactie