Drummer Dave Munden (The Tremeloes) overleden.....

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 19607
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Drummer Dave Munden (The Tremeloes) overleden.....

Bericht door Kilroy »

De Britse drummer Dave Munden, vooral bekend van de band The Tremeloes, is vandaag op 76-jarige leeftijd in een Brits ziekenhuis overleden. Dat heeft zijn Nederlandse management Golden Music Events bekendgemaakt.

Afbeelding

Onder de naam Brian Poole & The Tremeloes begon het succes in 1961. Twee jaar later volgde de Britse nummer 1 hit ‘Do You Love Me’. Nadat het niet meer boterde tussen de leden van de begeleidingsband en hun voorman ging ieder in 1965 zijn eigen weg. Brian Poole verdween al snel in de anonimiteit. The Tremeloes (Alan Blakley, Len 'Chip' Hawkes, Rick West en Dave Munden) waren echter regelmatig in de internationale hitparades te vinden. The Tremeloes begonnen in 1967 aan een half decennium van hits, waaronder ‘Here Comes My Baby’, ‘Silence Is Golden’, ‘My Little Lady’, ‘Even The Bad Times Are Good’, ‘Helule Helule’, ‘Hello World’ en ‘Once On A Sunday Morning’. Begin jaren zeventig probeerden The Tremeloes zich een iets 'ruiger' imago aan te meten met rockachtige singles als ‘Blue Suede Tie’.

De laatste hit stamde ook uit die tijd. 'I Like it That way', geschreven door Alan Blakley en Len Hawkes, bereikte de bovenste tien van de Veronica Top 40. De samenstelling van de band wisselde in de jaren tachtig en negentig regelmatig; Dave Munden was de enige constante factor. De drummer speelde in 2016 voor het laatst met zijn Tremeloes. De groep trad dat jaar ook nog op in Nederland, in het Limburgse Horst. Omdat Dave leed aan Parkinson en omdat hij slechte knieën kreeg, werd Munden na zestig jaar gedwongen te stoppen met drummen. Hij gaf nog wel concerten als zanger, samen met een aantal andere oud-leden van de Tremeloes. Dave Munden ruste in vrede!
Keys & Chords 16-10-2020

Plaats reactie