PETE – Lonely Train (Eigen Beheer)

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20241
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

PETE – Lonely Train (Eigen Beheer)

Bericht door Kilroy »

De fans hebben er eventjes op moeten wachten, maar in december komt, zeven jaar na het sterke debuut I Am Wilson (2013), een nieuw album uit van Pete, geboren Piet Vastenavondt. Op The Power Of Almost Nothing werkt de singer-songwriter opnieuw samen met Dirk Lekenne, die ook voor de productie tekende.

Afbeelding

Als voorbode voor het nieuwe album wordt nu eerst het mooie, weemoedige Lonely Train op de muziekliefhebber losgelaten. Je luistert naar het verhaal dat de singer-songwriter hier met overtuiging brengt. Je voelt diens pijn en hebt spontaan de reflex om de man een dikke knuffel te gaan geven. “Can anybody help me now, can anybody see me through?”, klinkt het haast wanhopig. We komen eraan, Pete, volhouden!

Wie het debuutalbum kon smaken, moet zeker ook deze nieuwe single horen. Pete bevestigt hoe hij met eigen werk ode brengt aan grote namen uit de americana en country rock, zoals Crosby, Stills, Nash & Young, de solo-exploten van deze heren, maar even goed Eagles. Misschien CSN&Y nog het meest. Dat mooie, ei zo na wat klagerige stemgeluid, die warme gitaarklanken en die mooie close-harmony-vocalen. Geen toeters, noch bellen, maar mooie eerlijke puurheid, daarop word je getrakteerd door Pete.

We hebben zo het vermoeden dat het nieuwe album de ideale soundtrack bij en troost voor de komende donkere winterdagen zal blijken. Op The Power Of Almost Nothing is het nog eventjes wachten. Ondertussen kun je al warm onder je dekentje kruipen met je knuffel of knuffelcontact en met de single Lonely Train. Die vind je op streaming platforms zoals Deezer, spotify en Apple music.Luminous Dash 30-11-2020

Plaats reactie