Bassist Tim Bogert overleden........

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20879
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Bassist Tim Bogert overleden........

Bericht door Kilroy »

Tim Bogert, bassist en medeoprichter van Vanilla Fudge, Cactus en de supergroep Beck, Bogert & Appice is gisteren op 76-jarige leeftijd overleden. Zijn langdurige muzikale metgezel Carmine Appice deelde het trieste nieuws op Facebook, waarin hij zijn meer dan 50 jaar durende vriendschap met Bogert aanstipte.

Afbeelding

Bogert werd in 1944 in New York City geboren en groeide op met het bespelen van diverse instrumenten. Nadat hij naar New Jersey verhuist was, speelde hij saxofoon in de plaatselijke band The Belltones, die overging in The Chessmen.

Door de populariteit van surfmuziek schakelde Bogert over op de elektrische basgitaar. In 1965 was hij de medeoprichter van de band The Pigeons met zanger en toetsenist Mark Stein, gitarist Vince Martell en drummer Joey Brennan. Uit deze band ontstond Vanilla Fudge. Een platencontract met Atlantic Records volgde en de band had succes met covers van 'Ticket To Ride' (The Beatles), 'People Get Ready' (Curtis Mayfield) en vooral 'You Keep Me Hangin' On' (The Supremes).

Het kwartet bracht vijf studio-albums uit in de jaren zestig, waaronder 'Vanilla Fudge', 'The Beat Goes On', 'Renaissance', 'Near The Beginning' en 'Rock & Roll'. Er kwam een einde aan Vanilla Fudge na een afscheidstournee in 1970. Bogert en Appice formeerden de hardrock act Cactus. Na Cactus kreeg de supergroep Beck, Bogert & Appice in 1972 gestalte, met gitarist Jeff Beck. Daarna droeg Bogert zijn muzikale steentje bij aan diverse projecten en tournees.

Hij maakte ook deel uit van reünies van Vanilla Fudge en Cactus. In 2010 koos hij voor een rustiger leven, nadat hij betrokken was geraakt bij een verkeersongeluk. Tim Bogert ruste in vrede!Keys & Chords 14-01-2021

Plaats reactie