Ex-Pistols Johnny Rotten roept fans op 'pervers' te zijn

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 15076
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Ex-Pistols Johnny Rotten roept fans op 'pervers' te zijn

Bericht door Kilroy » 25 mar 2013, 09:31

Ex-Pistols zanger Johnny Rotten roept fans op 'pervers' te zijn

Voormalig zanger Johnny Rotten van de Sex Pistols treedt binnenkort met zijn huidige groep Public Image Limited (Pil) op in China, een land waar normaal erg weinig van dergelijke 'duivelse' groepen mogen optreden. Hij heeft zijn fans maandag alvast opgeroepen 'pervers' te zijn.

Bij de burgelijke stand bekendstaand als John Lydon, zal het vroegere enfant terrible van de punk optreden in Peking en Shanghai. Waar hij vroeger roem maakte met liedjes als 'Anarchy in the UK' zal hij aldus op het podium staan in een land dat autoritair door één partij wordt geleid die van politieke en sociale stabiliteit de absolute prioriteit heeft gemaakt.

In het algemeen zijn de Chinese autoriteiten wars van de westerse rockcultuur en waarden als rebellie tegen het gezag en vrije liefde in het zog. Concerten van de grote pop-en rocksterren van deze wereld zijn zeldzaam in China. Ze vergen een moeizaam te verkrijgen toelating van het ministerie van Cultuur. Bovendien treft censuur een deel van buitenlandse groepen die voor Peking als te infernaal gelden.

De Standaard - 25-03-2013

Plaats reactie