Ex-aartsrivalen Noel Gallagher en Damon Albarn op het podium

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 15622
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Ex-aartsrivalen Noel Gallagher en Damon Albarn op het podium

Bericht door Kilroy » 25 mar 2013, 18:24

Ex-aartsrivalen Noel Gallagher en Damon Albarn samen op het podium

Tijdens de hoogtijdagen van de Britpop, midden jaren negentig, lustten ze elkaars bloed. Tenminste: dat was wat de pers ons graag liet geloven, de vete tussen Blur en Oasis moest immers op de spits gedreven worden. Zaterdag stonden Damon Albarn (Blur) en Noel Gallagher (Oasis) echter broederlijk met Paul Weller op het podium van de Londense Royal Albert Hall, waar ze tijdens een benefiet ten voordele van het tieners met kanker 'Tender' speelden.

Albarn riep zijn voormalige rivaal Noel uit de coulissen, fans uitten hun goedkeuring met een daverend applaus.

Bitter
Blur en Oasis leverden in 1995 een slag om de hitlijsten. In dezelfde week brachten Blur 'Country House' en Oasis 'Roll With It', Blur won het pleit. Noel liet zich daarna ontvallen dat hij wenste dat Albarn en bassist Alex James "aids zouden krijgen en sterven".

Maar de twee legden hun vete enkele jaren geleden bij tijdens een toevallige ontmoeting en zaten tijdens de uitreiking van de Brit Awards vorige maand aan dezelfde tafel.

Het was Noel, die op vraag van initiatiefnemer Roger Daltrey dit jaar curator was van het benefiet, die Damon Albarn had uitgenodigd. Met Gem Archer van Oasis in het publiek speelde Noel met zijn band High Flying Birds naast solomateriaal ook een reeks Oasis-klassiekers als 'Wonderwall' en de massaal meegezongen afsluiter 'Don't Look Back In Anger'.

Liam volhardt in boosheid
Liam Gallagher, die al jaren in onmin leeft met zijn broer Noel, was niet te spreken over de samenwerking van Noel met Damon Albarn. In een tweet vergeleek hij Blur met boysband Blue: "Ik weet niet wat ik het ergste moet vinden: onze kleine die champagne drinkt met een oorlogsmisdadiger (waarmee hij verwijst naar Noels ontmoeting met Tony Blair, die Groot-Brittannië in de oorlog met Irak stuurde onder het valse voorwendsel van massavernietigingswapens) of zijn backing vocals voor Blue".

De Morgen 25-03-2013

Plaats reactie