Elvis Costello en Bobby Womack naar Gent Jazz

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 15089
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Elvis Costello en Bobby Womack naar Gent Jazz

Bericht door Kilroy » 26 mar 2013, 18:54

De 12de editie van het Gent Jazz Festival kondigt onder meer Elvis Costello & The Imposters, Joe Lovano with the Brussels Jazz Orchestra, Jamie Cullum, Dee Dee Bridgewater & Ramsey Lewis, Madeleine Peyroux, Avishai Cohen Quartet en Valerie June aan. Ook Bobby Womack, die vorig jaar wegens ziekte moest afzeggen, is erbij.

Verder is er nog muziek van Eric Legnini 'Sing Twice', Jacky Terrasson, Martial Solal in een duo met Stefano Bollani en het Gentse MannGold de Cobre. Eerder werd Trixie Whitley aangekondigd. Op 13 juli is er een 'Special Night' met Kurt Elling, Diana Krall en Phronesis. 14 juli zal in het teken staan van John Zorn, die 60 jaar wordt.

Belgische toppers, buitenlands talent
Voor de jongerenwedstrijd 'Jong Jazztalent Gent' zoekt de organisatie een band die een bijzonder project wil realiseren. Daarvoor krijgt die groep een jaar lang begeleiding. Geen 'battle of the bands' meer in deze talentenjacht, dus. De daardoor vrijgekomen concertmomenten worden ingevuld met een tweede podium: op de 'Garden Stage' staan Belgische topbands en 'te ontdekken' artiesten van elders.

In Europese première wordt van 20 tot 28 juli, in samenwerking met de Zebrastraat, werk tentoongesteld van 'Obsessions Collective', het platform van John Zorn voor jonge, professionele, beeldende kunstenaars.

Gent Jazz Festival vindt plaats van van 11 tot 21 juli in de Gentse Bijloke. Meer info vindt u op http://www.gentjazz.com/.

De Morgen, 26-03-2013

Plaats reactie