"Whole lotta love" van Led Zeppelin bevat beste riff

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
georgtje
Super Pro
Berichten: 538
Lid geworden op: 28 feb 2013, 07:00
Locatie: Brugge

"Whole lotta love" van Led Zeppelin bevat beste riff

Bericht door georgtje »

De gitaarriff van het nummer "Whole lotta love" van Led Zeppelin is door de luisteraars van BBC Radio 2 uitgeroepen tot beste riff aller tijden. De top drie wordt vervolledigd door "Sweet child o'mine" van Guns 'N' Roses en "Back in black" van AC/DC.

Een groep kenners en critici hebben voor BBC Radio 2 een lijst van honderd memorabele gitaarriffs samengesteld. De luisteraars van de radiozender konden de voorbije weken hun stem uitbrengen op hun favoriete gitaarriff.
Jimmy Page van Led Zeppelin heeft de hoofdvogel geschoten in de poll. Zijn gitaarwerk in het nummer "Whole lotta love" werd uitgeroepen tot beste riff aller tijden. Het zilver is voor Slash met zijn gitaarlijn in "Sweet child o'mine" en Angus Young van AC/DC eindigt op de derde plaats met zijn gitaarwerk in "Back in black".
Jimmy Page reageert bijzonder opgetogen op de eerste plaats van "Whole lotta love". "Ik ben er helemaal ondersteboven van. Ik wou met de riff in "Whole lotta love" de mensen raken en een glimlach bezorgen. Toen we het speelden met de band, gingen we helemaal in overdrive", aldus Page.

In de top tien van beste gitaarriffs staan ook "Smoke on the water" van Deep Purple, "How soon is now ?" van The Smiths en "Money" van Pink Floyd.

Is Roefke een luisteraar van BBC Radio 2 ? :mrgreen:

Bron: deredactie

Plaats reactie