Muziekwebsite Discogs lost eigen iPhone-app

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20279
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Muziekwebsite Discogs lost eigen iPhone-app

Bericht door Kilroy »

De befaamde muziekwebsite Discogs brengt na lange tijd een eigen gratis app voor de iPhone uit. De website, een soort Wikipedia voor muziekliefhebbers, stelt zo een enorme database van cd's en vinyl beschikbaar voor mobiele gebruikers.
Afbeelding
De langverwachte app van Discogs is vanaf heden verkrijgbaar in de App Store, vooralsnog enkel voor iPhone-gebruikers. Via de toepassing kunnen muziekfanaten de reusachtige database van de website raadplegen, waardoor alle informatie over cd's en vinylplaten binnen handbereik is. Daarnaast kunnen gebruikers (online en offline) hun eigen muziekcollectie beheren op de iPhone. De app maakt bovendien gebruik van een scanner die, met behulp van de iPhone-camera, de barcodes van albums kan herkennen.

De uitgever van de app geeft aan dat het project nog maar in zijn kinderschoenen staat. In de toekomst zullen gebruikers onder meer hun eigen ideeën kunnen gaan voorstellen. Er wordt momenteel ook onderzoek gedaan naar een technologie die albumhoezen kan herkennen.

MilkCrate

Voorheen waren er ook al soortgelijke apps die de database van Discogs gebruiken, zoals MilkCrate. Toch vonden verschillende gebruikers dat het resultaat nog te beperkt was. MilkCrate vormde uiteindelijk wel de basis voor de nieuwe Discogs-app.

Wanneer de app precies verschijnt voor Android is nog niet duidelijk. Mensen kunnen zich wel al inschrijven voor de Android Beta Tester.
Knack Focus 01-03-2016

monkeytennis
Super Pro
Berichten: 355
Lid geworden op: 05 mar 2013, 17:49

Re: Muziekwebsite Discogs lost eigen iPhone-app

Bericht door monkeytennis »

Zoveel tamtam voor iets dat eigenlijk al jaren zou moeten bestaan.
Ik had zelfs ergens gelezen dat je verkoopshistoriek van een plaat niet gaat kunnen opzoeken.

En nu nog wachten op een Android versie.

Plaats reactie