Platenzaak CRISCA: de comeback van vinyl

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20867
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Platenzaak CRISCA: de comeback van vinyl

Bericht door Kilroy »

In plaats van een cd of vinyl verzameling hebben we nu een lijst met files in Itunes of Spotify. De ene na de andere platenzaak sneuvelde door de concurrentie die van alle kanten kwam: illegaal downloaden, muziekstreamingdiensten, online verkoop via bol.com,… Hoe kan je als vinyl winkel je daar tegen wapenen?
Afbeelding
Platenzaken moeten zich aanpassen aan de veranderde omgeving als ze een front willen vormen tegen de bol.commen en één van de oplossingen is in de onlineverkoop stappen. Eén van de platenzaken die op tijd ingreep is Crisca.

Grootste aanbieder

Chris & Philippe zijn de drijvende kracht achter de platenzaak Crisca die in 1993 hun cd-winkel startte in het centrum van Eeklo. In het begin verkochten zij eerst voornamelijk cd’s maar breidden geleidelijk uit naar vinyl’s om zich toe te spitsen op de dj wereld. In 2011 sloten zij hun fysieke winkel en begonnen zich toe te spitsen op online verkoop van vinyl platen en verhuur van licht-en geluidsapparatuur voor party’s, trouwfeesten, verjaardagsfeesten,…

Crisca is nu één van de grootste aanbieders van vinyl in België. In 2014 kwam Discogs persoonlijk langs bij de zaakvoerders om hun platencollectie te bewonderen en hem te feliciteren. Discogs bracht de fysieke wereld samen met de online wereld, op een heel logische manier: eerst als een poging om alle platen die ooit gemaakt zijn in een database te vangen, en later door daar een marktplaats aan te verbinden.
Deze platenzaak verkoopt dan ook niet zomaar alles wat zich aandient.

„Een plaat van Madonna kan je op elke rommelmarkt kopen voor een euro, maar voor het betere werk kan je hier terecht.”

Verzamelobject

Vinyl lijkt helemaal terug van weggeweest en de verkoop draait goed. De vinylplaatverkoop steeg met liefst 47,1 % tot 1,89 miljoen euro in België en eveneens de internationale verkoop ging naar omhoog. Raar hé in tijden met downloaden en streamen?
‘’ De typische vinylkoper is een meerwaardezoeker, iemand die kwaliteit wil en graag een mooie hoes in handen heeft.’ Mensen zijn nu meer op zoek naar een fysiek product, iets tastbaar. Het probleem met bijvoorbeeld een cd is dat hij kopieerbaar is en dus snel waardeloos lijkt. Als je waarde aan iets hecht, dan is het de vinyl. En dan hebben we het nog niet gehad over de warmere klank, de betere geluidskwaliteit en het omdraaien van de plaat wat een charme met zich meebrengt. Oude en zeldzame platen zijn tegenwoordig zeer gewild bij verzamelaars. Van de populaire nieuwe albums worden veel titels tevens op vinyl uitgebracht, terwijl oude albums opnieuw worden herdrukt, ditmaal in een betere kwaliteit dan ooit tevoren waardoor terug meer muziek uitkomt op vinyl ’’, legt Chris uit.
Afbeelding Afbeelding
Vinyl’s verkopen?

Crisca is steeds op zoek naar tweedehands vinyl langspeelplaten en elpees. In deze vinyl winkel waar ze naast vinyl’ss ook andere items (cd’s, cassettes, dvd,…) verkopen, hebben ze altijd een goede voorraad aan lp’s nodig. Omdat klanten graag platen kopen bij dit bedrijf, willen ze ook een goed aanbod aan vinyl platen blijven aanhouden. Van particulieren en verzamelaars van lp’s kopen wij dan ook graag allerlei soorten platen op. Als u uw platen wilt verkopen dan bent u daar aan het goede adres.

Crisca bevindt zich online op Discogs (https://www.discogs.com/seller/crisca/profile)

Meer info op info@crisca.be of 0495 81 76 42

Bron: WegInOostVlaanderen (blog) - 02-03-2016

Jumping Jack
Super Pro
Berichten: 242
Lid geworden op: 04 mar 2013, 14:22

Re: Platenzaak CRISCA: de comeback van vinyl

Bericht door Jumping Jack »

:D op die blog staat "een plaat van Eddy Wally kan je op elke rommelmarkt kopen...". Maar hierboven staat dan Madonna ipv Wally. Zijn zijn platen nu collectors items geworden mss? :D

monkeytennis
Super Pro
Berichten: 355
Lid geworden op: 05 mar 2013, 17:49

Re: Platenzaak CRISCA: de comeback van vinyl

Bericht door monkeytennis »

Die winkel verkoopt 34340 items maar geen enkele daarvan komt overeen met mijn (toch wel uitgebreide) wantlist.
Straf.

Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20867
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Re: Platenzaak CRISCA: de comeback van vinyl

Bericht door Kilroy »

monkeytennis schreef:Die winkel verkoopt 34340 items maar geen enkele daarvan komt overeen met mijn (toch wel uitgebreide) wantlist.
Straf.
Ik heb nog niet gekeken, ga ik ook eens doen!

JessieV
Newbie
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 mar 2016, 12:18

Re: Platenzaak CRISCA: de comeback van vinyl

Bericht door JessieV »

monkeytennis schreef:Die winkel verkoopt 34340 items maar geen enkele daarvan komt overeen met mijn (toch wel uitgebreide) wantlist.
Straf.
Hallo,

Alvast bedankt om een kijkje te nemen op mijn blog! :)
De stock die momenteel op Discogs staat, is niet hun volledige stock
Ze zijn nog volop bezig met het invoeren van de stock, maar daar kruipt wel wat tijd in ;)

Indien je op zoek bent naar specifieke items, kan je gerust een mailtje sturen naar Crisca.
Zij beantwoorden met veel plezier uw vraag!

Plaats reactie