The Van Jets slaan de handen in elkaar met ontwerper....

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 13910
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Gent, België
Contacteer:

The Van Jets slaan de handen in elkaar met ontwerper....

Bericht door Kilroy » 08 sep 2017, 07:34

The Van Jets slaan de handen in elkaar met ontwerper Tom Van Der Borght. Modeontwerper maakt nieuwe videoclip voor Oostendse band.
Afbeelding
"De klassieke videoclip is dood", vindt Van Jets-frontman Johannes Verschaeve. En dus sloeg zijn band voor de videoclip bij hun nieuwe single Bang! de handen in elkaar met modeontwerper Tom Van Der Borght.

"Videoclips waarin een band uitgebreid in beeld komt of, erger nog, er een verhaaltje wordt verteld zijn absoluut niet meer van deze tijd", legt Verschaeve uit. "Wij wilden het anders doen." In de zoektocht naar dat alternatief kwamen The Van Jets bij Tom Van Der Borght uit. "Zijn werk fascineerde me al langer en toen we elkaar toevallig tijdens het lijf liepen tijdens een kunstperformance in Gent raakten we aan de praat." Van Der Borght bleek niet alleen een paar gaten in zijn agenda te hebben maar ook heel veel zin om eens iets anders te doen.

Het resultaat daarvan is de videoclip van Bang!, de tweede single uit Future Primitives de nieuwe plaat van The Van Jets die op 27 oktober uitkomt. In die clip geen beelden van de bandleden in actie dus maar een eerder abstracte benadering van het begrip videoclip. "Het is een verzameling bewegende beelden geworden die we op een hele reeks digitale platformen, dus niet alleen via YouTube, kunnen verspreiden." De samenwerking met Van Der Borght gaat verder dan enkel die ene videoclip. "Tom heeft al het artwork voor de nieuwe plaat voor zijn rekening genomen", vertelt Verschaeve. "Ook de visuals die we tijdens onze optredens zullen gebruiken zijn van zijn hand en aangezien hij toch vooral modeontwerper is, heeft hij zich ook over de look van de band gebogen."

Niet dat The Van Jets voortaan als perfect gestylede band door het leven zullen gaan. "Tom komt gewoon geregeld met coole dingen aanzetten waar wij dan op het podium ons ding mee doen."
De Morgen 08-09-2017

Plaats reactie

Terug naar “Nederlandstalige Nieuwsberichten”