Soulzanger Charles Bradley is overleden

Recent en ander nieuws uit de muziekwereld

Soulzanger Charles Bradley is overleden

Berichtdoor Kilroy » 24 Sep 2017, 06:13

Charles Bradley is gestorven. De soulzanger, wiens carrière pas 7 jaar geleden echt in een stroomversnelling kwam, leed sinds vorig jaar aan kanker. Bradley is 68 geworden.

Afbeelding


"Het is met pijn in het hart dat we het overlijden van Charles Bradley aankondigen", aldus de manager van de zanger in een mededeling. "Hij was altijd een vechter, en heeft tegen kanker gevochten met alles wat hij had." In de mededeling wordt eveneens vermeld dat Bradley eerder dit jaar genezen werd verklaard, maar dat de kanker onlangs was teruggekeerd en zich had uitgespreid naar zijn lever.

Charles Bradley, ook wel eens liefkozend 'The Screaming Eagle of Soul' genoemd, zag zijn zangcarrière pas een kleine tien jaar geleden een hoge vlucht nemen. Hij was toen in New York actief als James Brown-imitator, onder de naam Black Velvet.

Maar Gabriel Roth, bassist van Sharon Jones & The Dap-Kings, zag wel iets in hem. Hij bood Bradley een contract aan bij zijn label, tenminste als hij met een eigen identiteit verder aan de weg wilde timmeren.Bradley accepteerde het aanbod en bracht uiteindelijk in januari 2011 zijn allereerste eigen album uit, No Time for Dreaming. Een jaar later werd zijn bewogen leven, dat zich voor een deel in barre armoede afspeelde, verfilmd in de documentaire Soul of America. In 2012 bracht Bradley het album Victim of Love uit, vorig jaar was daar dan zijn derde en laatste plaat, Changes.

Maar in 2016 kwam er ook slecht nieuws: er was kanker bij hem vastgesteld. Hij heeft die strijd niet kunnen winnen. Bradley werd 68.

Afbeelding


De Morgen 23-09-2017
Gebruikers-avatar
Kilroy
Site Admin
 
Berichten: 12415
Geregistreerd: 15 Sep 2012, 18:26
Woonplaats: Gent, België

Terug naar Nederlandstalige Nieuwsberichten

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten