Pro-Ject MaiA S2: kleine geïntegreerde versterker met veel erop en eraan

Plaats hier al uw vragen over versterkers
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 20231
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Pro-Ject MaiA S2: kleine geïntegreerde versterker met veel erop en eraan

Bericht door Kilroy »

Het Oostenrijkse Pro-Ject heeft de MaiA S2 aangekondigd, een compacte geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen en bluetooth-connectiviteit. Nee, dit kleine doosje is geen krachtpatser, maar hij is wel heel flexibel en Pro-Ject belooft een goede klank.

Afbeelding

Het Oostenrijkse Pro-Ject bouwt draaitafels en luidsprekers. Voorts heeft het bedrijf bronnen en versterkers, maar deze zijn allemaal klein van stuk. Ook de nieuwe MaiA S2 is met zijn 206 x 38 x 165 millimeter een klein apparaat. Het vermogen mag met twee keer 25 Watt aan acht Ohm (twee keer 38 Watt aan vier Ohm) dan wel bescheiden zijn, maar de klank zou er niet minder om moeten zijn.

De behuizing van de MaiA S2 is gemaakt van aluminium, zonder zichtbare schroeven, en zou effectief moeten afschermen tegen elektromagnetische straling. De voeding is in een aparte kast ondergebracht en kan de schakelingen dus niet elektromagnetisch beïnvloeden. De voorkant heeft een centraal volumedraaiknop. Dit is een met IR-afstandbediening te bedienen gemotoriseerde potentiometer. Aan de rechterkant zijn twee knoppen en een rijtje LED-jes beschikbaar die de gekozen bron weergeven. Links is een standby-knop en de aansluiting voor een hoofdtelefoon in de vorm van een 6,3 mm stereo-aansluiting.

Volgens Pro-Ject is de nieuwe Pro-Ject MaiA S2 ontworpen voor ruimtes met een grootte van maximaal 25 m2. De MaiA S2 is geen krachtpatser. Als enigszins gevoelige luidsprekers worden aangesloten zou het vermogen in beginsel voldoende moeten zijn.

Pro-Ject MaiA S2: aansluitingen

De achterkant van de Pro-Ject MaiA S2 is dichtbevolkt want er zijn maar liefst negen aansluitingen. De Pro-Ject MaiA S2 heeft drie stereo lijningangen, twee keer in de vorm van een cinch-paar en één keer als een 3,5 millimeter stereo mini-jack. Ook aan de draaitafelliefhebber is gedacht met de aanwezigheid van een mm-ingang in cinch-vorm (eventueel ook geschikt voor high-output mc-elementen).

Afbeelding

Wie digitaal wil aansluiten heeft de beschikking over twee optische en een enkele coaxiale S/PDIF-interface en een usb-poort.
Luidsprekers zijn verbonden via 4-mm banaanstekkers, die ook blanke kabeluiteinden accepteren.

Pro-Ject MaiA S2: DA-converter, bluetooth en subwoofer-aansluiting

De geïntegreerde DA-converter is gebaseerd op een Cirrus Logic SC4344 24-bit/192 kHz multi-bit Delta Sigma DAC. Voor de usb-poort wordt een op XMOS gebaseerde USB-chip met asynchrone gegevensoverdracht gebruikt. Ten slotte is de nieuwe Pro-Ject MaiA S2 uitgerust met een bluetooth-module die aptX ondersteunt naast SBC zodat signaaloverdracht in cd-kwaliteit zou moeten plaatsvinden.

Afbeelding

Pro-Ject heeft de nieuwe Pro-Ject MaiA S2 ook voorzien van een variabel analoog uitgangssignaal ter aansluiting van een subwoofer of een extra versterker.

Pro-Ject MaiA S2: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijs en leveringsinformatie, maar wij zagen - ter indicatie - op een Duitstalige website een prijs van net geen 500 euro. De koper kan kiezen uit een zwarte of zilverkleurige uitvoering.

HiFi.nl 18-01-2019

Plaats reactie