Pagina 1 van 1

Versterker

Geplaatst: 24 feb 2014, 17:50
door NYCH
Weet er iemand toevallig een goede site waar ik vintage-versterkers eens kan bekijken, of eventueel te koop staan? Behalve op 2dehands uiteraard.

Welke merken raden jullie aan en af?
Weet er iemand iets over het merk Luxman? Ervaringen mee?

Re: Versterker

Geplaatst: 24 feb 2014, 18:06
door pamfletty
Luxman is een merk dat hoog staat aangeschreven, maar zelf geen ervaring mee.

Ik heb heel goede ervaringen met Marc van Vintage Audio 4 U (http://www.vintageaudio4u.com/). Die doet niet anders dan vintage gear verkopen en herstellen. Ik heb er bijvoorbeeld mijn Magnat speakers gekocht, heeft mijn Marantz 1060 nagekeken, mijn Sansui versterker hersteld,... Eerlijke prijzen en kwaliteit service. Marc en zijn kompanen zijn echte experts op het gebied van vintage audio. Als je bij hem iets koopt, dan weet je dat het in orde zal zijn! Zeker de moeite om eens te checken, hij zal je met plezier advies geven en je helpen zoeken naar een voor jou geschikte versterker.

Re: Versterker

Geplaatst: 24 feb 2014, 18:08
door pamfletty
Trouwens, wat op de website te zien is, is maar een fractie van wat hij allemaal in de aanbieding heeft!

Re: Versterker

Geplaatst: 24 feb 2014, 18:33
door NYCH
Bedankt, maar er staan precies wel geen prijzen bij. Weet jij toevallig een range?

Re: Versterker

Geplaatst: 24 feb 2014, 19:37
door pamfletty
Prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van het type, sommige zijn nu eenmaal duurder dan andere.

Je moet het zo bezien: via 2dehands een versterker kopen is altijd een gok. Vele van die vintage toestellen zijn heel oud (anders waren ze niet vintage natuurlijk ;) ), en hebben eigenlijk altijd een nazicht nodig. Je kan zo een versterker kopen voor pakweg 50€, maar een maand later al kosten hebben omdat hij het ineens niet meer doet of dat er een kanaal wegvalt of zo. Laat je dat herstellen en er is wat werk aan, dan zit je al snel aan 100€ enkel voor de reparatie. Het is dan geen koopje meer natuurlijk (alhoewel dat 150€ voor een perfect werkende vintage versterker zeker geen overdreven prijs is, alweer afhankelijk van het merk en type weliswaar).

Voor platenspelers is 2dehands meestal nogal te doen. Die zijn qua werking vrij straight forward. Iedereen kan in principe een riem vervangen, of wat bijsmeren,... Versterkers is andere koek, dan moet je echt al technisch aangelegd zijn, en elektronica onder de knie hebben. Maar voor hetzelfde geld koop je een versterker voor 50€ en gaat die mee voor de rest van je verdere leven, je weet het nooit.

Je kan altijd eens een mailtje sturen naar Marc met je budget, hij zal je dan wel zeggen wat er mogelijk is en wat niet. Je zal wel merken dat de prijzen hoger liggen dan op 2dehands, maar al zijn toestellen zijn dan ook in perfect werkende staat, volledig nagekeken en indien nodig hersteld. Je krijgt er ook 3 maanden garantie bij. Je kan ook altijd voor een nieuwe versterker kiezen, maar dan ben je ook al snel 400 à 500€ kwijt voor een deftige versterker.

Welk type Luxman had je op het oog?

Re: Versterker

Geplaatst: 24 feb 2014, 20:10
door pamfletty
Btw, ik heb totaal geen banden met Marc, gewoon een tevreden klant :)