Ortofon Century: jubileummodel gebouwd door Pro-Ject

All vragen over CD spelers, Media spelers, Tuners, Platenspelers,...
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 19026
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Ortofon Century: jubileummodel gebouwd door Pro-Ject

Bericht door Kilroy »

De Deense elementbouwer Ortofon viert dit jaar zijn honderdste verjaardag en heeft verschillende jubileumelementen uitgebracht om dit heugelijke feit te vieren. Ortofon levert zijn elementen niet alleen rechtstreeks aan consumenten maar levert ook elementen aan draaitafelbouwers. De Oostenrijkse draaitafelbouwer Pro-Ject Audio Systems is een grote afnemer van elementen van Ortofon en bevestigt de jarenlange samenwerking met de lancering van de Ortofon Century, een klassiek ogende draaitafel die geleverd wordt met arm, plaatklem, stofkap en, jawel, een element van Ortofon.

Afbeelding
Pro-Ject Ortofon Century: draaitafel van Pro-ject vanwege honderdjarig jubileum van Ortofon


De Oostenrijkse draaitafelfabrikant Pro-Ject Audio Systems levert complete draaitafels, maar het bedrijf bouwt geen elementen. Het bouwen van elementen is een vak apart en het Deense Ortofon oefent dit vak uit sinds 1918. Pro-Ject levert zijn draaitafels vaak met een element van Ortofon zodat de koper zo ongeveer direct na thuiskomst zijn nieuwe draaitafel in gebruik kan nemen.

De lange samenwerking van Ortofon en Pro-Ject wordt nu door Pro-Ject bevestigd door de lancering van het model Ortofon Century, een complete draaitafel met stofkap, arm en element. Het element is natuurlijk afkomstig van Ortofon en het gaat dan om het model Concorde Century dat is voorzien van spoeltjes van zilverdraad.

Afbeelding


De nieuwe riemaangedreven draaitafel is gebaseerd op het model The Classic SB van Pro-Ject. De Ortofon Century heeft echter een verbeterde aluminium subplaat en een chassis dat is afgewerkt met pianolak. Een S-vormige SME-compatibel arm van negen inch is voorgemonteerd. De mat op het draaiplateau is van leer.

Het elektronisch geregelde toerental van 33 of 45 rondjes per minuut kan met een knopje worden gekozen. Ook kan het draaiplateau 78 toeren draaien, maar daarvoor zal de gebruiker handmatig de riem moeten omleggen. Een plaatklem wordt meegeleverd, evenals een stofkap.

Pro-Ject Ortofon Century: prijs en leveringsinformatie

De Pro-Ject Ortofon Century wordt geleverd met een zwarte pianolak afwerking en wisselt voor 2.990 euro van eigenaar.

HiFi.nl 08-12-2018

Plaats reactie