De 10 mooiste en duurste platenspelers ter wereld

All vragen over CD spelers, Media spelers, Tuners, Platenspelers,...
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 19671
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

De 10 mooiste en duurste platenspelers ter wereld

Bericht door Kilroy »

Bij het afspelen van vinyl draait het niet alleen om de muziek, maar speelt ook de ervaring van het opzetten van je platen een grote rol. Het is daarom eigenlijke zonde om een saaie platenspeler te gebruiken die niks toevoegt aan die beleving. Gelukkig zijn er merken – waarvan opvallend veel Duitse – die voor een flinke prijs bereid zijn om jouw vinyl-ervaring nóg specialer te maken. Nu allemaal in één overzicht!


1. Transrotor Argos

$250.000 (€225.000)
Transrotor zal bij de gemiddelde vinylliefhebber op zijn minst een belletje doen rinkelen. Nu zijn de draaitafels van dit Duitse merk per definitie niet goedkoop, maar de Argos staat met zijn 250.000 dollar bovenaan de prijslijst. De platenspeler is vervaardigd uit één blok aluminium en is volledig verchroomd. Bovendien kun je gebruik maken van twee toonarmen! Meer is altijd beter. Is het je iets te duur? Dan kun je altijd nog bij Transrotor aankloppen voor de Artus, die een flinke ton goedkoper is.
Afbeelding2. Goldmund Reference II

$300.000 (€270.000)
Zelfs áls je nog ergens 270.000 euro onder de bank hebt liggen, zul je waarschijnlijk nooit een van deze exclusieve Goldmund platenspelers kunnen kopen. Er zijn namelijk maar 25 van deze schoonheden te koop. Mocht je er toch een bemachtigen, wordt deze geleverd met zowel een stalen als aluminium stand. De Reference II is met de hand gemaakt in Genève en weegt ruim 220 kg.
Afbeelding3. Clearaudio Statement

$200.000 (€180.000)
‘Statement’ lijkt de enige juiste naam voor dit beest van Clearaudio. Met een gewicht dat rond de 350 kg ligt en een uiterlijk dat bestand lijkt te zijn tegen de zwaarste oorlogen, is deze draaitafel namelijk erg imposant. Niet speciaal genoeg? De motor in de Statement is van hetzelfde type als de motor in de Mars Rover. Jij hebt dus sowieso het beste verhaal op feestjes.
Afbeelding


4. Basis Audio Work of Art

$150.000 (€135.000)
Met zijn industriële looks zou hij niet misstaan in de fabriek van een luxe automerk, maar in een goede luisterruimte komt hij waarschijnlijk beter tot zijn recht. Een van de features van deze futuristische draaitafel is het bruut klinkende ‘Resonance Annihilation’, wat eigenlijk gewoon een manier is om alle resonantie te laten verdwijnen. Het is misschien een beetje flauw om je eigen creatie een ‘work of art’ te noemen, maar Basis Audio komt ermee weg. De Work of Art is namelijk ook echt een kunstwerk.
Afbeelding5. Rossner & Sohn MOTT (Mother of TurnTable)

$147.000 (€132.000)
‘Massief’ is het beste woord om de MOTT van Rossner & Sohn te omschrijven. Over dit Duitse cult-product is niet enorm veel informatie te vinden, naast het gewicht van 325 kg. Precieze specificaties worden waarschijnlijk alleen op aanvraag geleverd. Wél is bekend dat de goedkoopste variant ‘slechts’ $52.000 kost, terwijl je voor de meest luxe uitvoering bijna een ton meer betaalt. Er is dus behoorlijk wat mogelijk…
Afbeelding6. Onedof One Degree

$150.000 (€135.000)
Weet je nog dat we het hadden over kunstwerken en de motor uit de Mars Rover? De One Degree van Onedof combineert de twee. Deze beeldschone draaitafel is namelijk ontworpen door een engineer van NASA, Aleks Bakman genaamd. Dat betekent dat er gebruik is gemaakt van ‘aerospace metals’, voor het goede verhaal afgewerkt met 24 karaat goud. Dankzij vloeibare suspensie zou de One Degree bovendien alle resonantie elimineren. Ook is deze draaitafel, in tegenstelling tot de rest in deze lijst, geschikt om op de eerste verdieping te gebruiken: hij weegt slechts 23 kg!
Afbeelding


7. AV Design Haus Derenville VPM 2010-1

$650.000 (€585.000)
AV Design Haus is verantwoordelijk voor de hoogste prijs én de langste productnaam van dit overzicht, dus dat moet wel speciaal zijn. En dat is het. Naast de standaard features, zoals een geïntegreerde vinyl-weegschaal en een ingebouwde internetverbinding, vind je op de Derenville ook een HD-camera die continu oplet of alles wel goed gaat. Oh ja, en een afstandsbediening met touchscreen. Dat je de VPM 2010-1 niet voor de sier in je kamer zet is duidelijk – zowel vanwege de prijs als het uiterlijk.
Afbeelding


8. DaVinci Audio Gabriel

$42.000 (€38.000)
We houden bij het maken van zo’n overzicht natuurlijk niet alleen rekening met de rijksten van onze samenleving. Daarom hebben we de lekker goedkope Gabriel van DaVinci Audio er ook maar tussengezet. Voor een kleine 40.000 euro heb je ‘m in huis en kun je genieten van een platenspeler die absoluut nul komma nul meetrilt of bijgeluiden produceert. Net als Onedof heeft DaVinci Audio gebruik gemaakt van 24 karaat goud, wat ervoor zorgt dat de Gabriel de mooiste én goedkoopste draaitafel is in dit rijtje – met de concurrentie ver achter zich.
Afbeelding


9. Audio Consulting R-evolution Meteor

$176.000 (€158.000)
De R-evolution Meteor is speciaal voor iedereen die van natuurlijke materialen houdt. Deze draaitafel is namelijk gemaakt van één complete boom, waarvan het hout minstens twintig jaar heeft liggen drogen. Daarna wordt er twee weken hard gewerkt om het oppervlak van het hout te perfectioneren. Iets minder puur natuur is het feit dat de Meteor werkt op een accu. Zo kun je hem meenemen naar de jaarlijkse familiepicknick. Wel zo handig!
Afbeelding


10. TechDAS Air Force One

$110.000 (€98.000)
De naam ‘Air Force’ slaat niet alleen op de looks van deze draaitafel, die er inderdaad enigszins militair en futuristisch uitziet. Nee, TechDAS gebruikt namelijk lucht om te zorgen voor minimale trillingen – slim! Meer handige features? Jazeker. Als je vervormde platen hebt liggen (wie niet?) zuigt de Air Force One ze namelijk gewoon voorzichtig vacuüm, zodat ze perfect op de speler komen te liggen.
Afbeelding
HiFi.nl 23-06-2016

Plaats reactie