Bergmann Odin bijzondere toonarm

All vragen over CD spelers, Media spelers, Tuners, Platenspelers,...
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 19668
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Bergmann Odin bijzondere toonarm

Bericht door Kilroy »

"De meest universele luchtgelagerde tangentiale toonarm ooit", zo kondigt een trotse importeur de gloednieuwe losse toonarm van Bergmann Audio aan. Deze Bergmann Odin past op de meeste high-end draaitafels, inclusief natuurlijk de eigen Bergmann Galder 4-arms draaitafel.
Afbeelding
In het ontwerp van de Odin hebben de ingenieurs van Bergmann geprobeerd trouw te zijn aan hun idee van eenvoud: zo min mogelijk onderdelen als mogelijk, om resonanties te voorkomen. De belangrijkste parameters in het ontwerp van zijn stijfheid en stabiliteit in de constructie. Beide zijn zorgvuldig verwerkt in de Odin arm. Een voorbeeld is de luchtpijp, die aan beide kanten in ingeklemd voor de best mogelijke basis voor de armbuis.

Armbuis
De armbuis is volgens traditioneel geldende Bergmann-principes opgebouwd. Met zo weinig mogelijk onderdelen en uitgevoerd als een dubbele buis met demping daartussen. Hierdoor is de armbuis zeer resonantiearm voor de best mogelijke controle van vibraties, vooral bij crescendo’s in de muziek.

Toonarmkabel
De toonarmkabel is – zoals gebruikelijk bij Bergmann toonarmen – zonder onderbreking van de aansluitingen op het element tot de DIN-connector. Het contragewicht is ontkoppeld van de arm, wederom voor het voorkomen van resonanties.
Afbeelding
Instelbaarheid
De Odin arm biedt alle mogelijke instelmogelijkheden: VTA, overhang, azimuth, waterpas stellen van luchtpijp en aanpassen van de luchtstroom. Alle instellingen zijn makkelijk toegankelijk en eenvoudig uit te voeren.

Luchttoevoer
De luchttoevoer voor de luchtgelagerde arm dient droog, schoon en gelijkmatig te zijn voor een goede werking. Daarom zijn de Bergmann luchtcompressoren uitgevoerd met stoffilters en twee luchtreservoirs met dempingsmateriaal voor het opvangen van pulsaties in de pomp.

Importeur van Bergmann is Audio Ingang.

HiFi.nl 07-02-2017

Plaats reactie