Dynaudio Xeo 2 de kleinste actieve high end luidspreker ooit

Alles wat met luidsprekers en hoofdtelefoons te maken heeft.
Gebruikersavatar
Kilroy
Site Admin
Berichten: 19678
Lid geworden op: 15 sep 2012, 18:26
Locatie: Asper, België
Contacteer:

Dynaudio Xeo 2 de kleinste actieve high end luidspreker ooit

Bericht door Kilroy »

De Dynaudio XEO 2 wordt de nieuwste en meest betaalbare High-End luidspreker van het Deense merk. Het uitgangspunt voor de ontwikkeling van deze draadloze actieve luidspreker was om een kwalitatieve luidspreker voor iedereen bereikbaar te maken. En hierin zijn ze duidelijk geslaagd.

In dit artikel kan je de teaser video’s van Dynaudio bekijken. Later komt onze redactie met een eigen videoverslag over de introductie en mogelijkheden van de Dynaudio XEO 2.

Typerend voor de XEO lijn zijn de draadloze verbindingen. Dynaudio heeft de laatste jaren heel wat onderzoek verricht i.v.m. deze draadloze en kwalitatieve geluidsoverdracht. Verder hebben ze met hun innoverende DSP, ingebouwde versterkers van topkwaliteit en drivers uit eigen fabricage een betaalbaar topproduct in handen.
Door het eenvoudige, minimalistische design kan de XEO 2 subtiel in elke kamer of ruimte van je huis geïntegreerd worden. Beugels zorgen ervoor dat je ook de luidsprekers probleemloos kan ophangen.
Via de Dynaudio Connect of Hub kan je de luidsprekers eenvoudig aansluiten en is een stabiele, draadloze muziekoverdracht gegarandeerd.

Zonder veel kabels te moeten gebruiken kan je de Dynaudio XEO 2 op verschillende bronnen aansluiten. Naast de klassieke CD-spelers en radio’s kan je streamers, TV’s en zelfs Smartphones op de Master luidspreker aansluiten. De XEO 2 aanvaart analoge en digitale signalen en digitale signalen via Toslink en Bluetooth. De kwalitatieve geluidsoverdracht staat hierbij altijd centraal.

De nieuwste XEO 2 komt in een witte en zwarte uitvoering. Er wordt ook een afstandsbediening meegeleverd waarmee u de keuze tussen de verschillende ingangen, het volume en het aan-uit zetten kan regelen.

Belangrijkste kenmerken

Frequentiegebied : 40Hz – 24kHz
Bass Reflex
2-weg crossover
Versterker vermogen woofer : 65W
Versterker vermogen tweeter : 65W
Afmetingen : 173 x 255 x 154

Ingangen
Digital audio in :
Toslink (tot 192kHz)
Analoge Audio In :
RCA, Minijack
Draadloos :
Hub (16bit – 48kHz), Connect (16bit – 48kHz, 24 bit – 96kHz)

Functies
Luidspreker positie
Neutraal – Muur – Hoek
L/R mode :
Links – rechts
Zone :
rood – groen – blauw

Bron: Audio Video 2day - 21-11-2015


NVDR: Op deze website was de prijs niet vermeld.... deze prijs draait rond de $1.599 (per paar).

Plaats reactie