Nieuw Hi-res Audio-logo

Plaats hier uw vragen over alle ander materiaal zoals platenreinigers, kabels,...

Nieuw Hi-res Audio-logo

Berichtdoor Kilroy » 21 Nov 2015, 08:04

Hi-res Audio wordt binnenkort herkend door een nieuw logo. De Amerikaanse muziekindustrie ontwierp een nieuw zwart-geel etiket, naast het Hi-res Audio-logo dat op compatibele audiotoestellen staat. Het moet consumenten helpen om 'gemakkelijk muziek in de hoogste kwaliteit te herkennen'.

Afbeelding


Er was al een Hi-res Audio-logo, uitgebracht door de Japan Audio Society. Deze vind je op producten van Sony (een pioneer van hi-res audio), Audio-Technica, Onkyo, Panasonic, Pioneer en Teac. (In de problemen verkerende) muziekdienst Qobuz is als eerste Europese speler met dit logo een beetje een buitenbeentje in dit gezelschap van Japanse hardwarefabrikanten.

Japans logo

Het ‘Japanse’ hi-res audio-logo mag na certificatie op producten die minimaal muziek in 96 KHz en 24-bit afspelen. Het toestel moet minstens FLAC- en WAV-formaten afspelen, ALAC, DSD of andere hi-resformaten zijn optioneel. Er zijn nog wat andere technische vereisten: bijvoorbeeld dat interne digitale processing ook minstens aan die norm moet voldoen en dat het in staat moet zijn frequenties van 40 kHz of hoger weer te geven.

MUSIC-logo

Het nieuwe Hi-res MUSIC-logo, dat net zoals het JAS-label gesteund word door de CEA (Consumer Electronics Association), mikt regelrecht op muziekdiensten. Het initiatief komt dan ook vanuit RIAA, de koepelorganisatie van de grote Amerikaanse platenmaatschappijen. Het komt er op expliciete vraag van Sony Music Entertainment, Universal Music Group en Warner Music Group, die graag hun muziekcatalogus (opnieuw) willen verkopen aan muziekfans op zoek naar de hoogste kwaliteit.


Discussie

Er is in het verleden best wat discussie geweest over sommige hi-res materiaal dat te koop aangeboden werd. Er was de befaamde SACD-release van Norah Jones’ ‘Come Away with Me’ die een geupsamplede versie van de cd bevatte en ook andere gevallen waarbij hi-res audio niet rechtstreeks was afgeleid van studiomateriaal maar eerst naar cd-kwaliteit (44,1 kHZ/16-bit) was gebracht.

HiFi.nl 21-11-2015
Gebruikers-avatar
Kilroy
Site Admin
 
Berichten: 12415
Geregistreerd: 15 Sep 2012, 18:26
Woonplaats: Gent, België

Terug naar Alle andere materiaal

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast