Pagina 1 van 1

Oude radio platenspeler gevonden

Geplaatst: 31 aug 2018, 12:50
door Benjamin7
Dag allemaal!
Ik heb bij mijn opa thuis een oude radio platenspeler gevonden. Ik heb totaal geen verstand van platenspelers enzo, maar zou deze wel graag terug in orde willen maken. Kan iemand mij hier meer over vertellen?

Ik vermoed dat alles er wel nog in zit, maar het werkt niet meer! Ik heb hem 1x proberen aan te sluiten op de stroom en toen brandde er nog enkele lichtjes en maakte hij een vreemd geluid, maar nu doet hij helemaal niks meer! Zijn er dingen die ik moet vervangen of iets dergelijks? Alle info is welkom!
Ik wilde foto's toevoegen, maar dit forum ondersteunt zo'n grote bestanden niet...

Re: Oude radio platenspeler gevonden

Geplaatst: 31 aug 2018, 16:02
door Kilroy
Dag Benjamin, welkom op het forum!

Mag ik even merk / type van het toestel, dan weten we al iets meer. In welke regio ben je woonachtig?

Re: Oude radio platenspeler gevonden

Geplaatst: 31 aug 2018, 18:24
door Benjamin7
Op de platenspeler staat dat het een monarch three speed record changer is made in bsr england. Ik ben woonachtig in Noord-Limburg.

Re: Oude radio platenspeler gevonden

Geplaatst: 01 sep 2018, 06:27
door Kilroy
Benjamin7 schreef:Op de platenspeler staat dat het een monarch three speed record changer is made in bsr england. Ik ben woonachtig in Noord-Limburg.
Dit zijn de foto's

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Een buizenversterker moet, na lange tijd te hebben stil gestaan, langzaam worden 'wakker gemaakt'. Daarbij wordt de spanning langzaam van 0 naar 220V gebracht om geen beschadigingen te hebben, dus best niet zomaar aan zetten!

Ik heb een vraag uitgezet op de facebookpagina van "vintage audio Vlaanderen". Daar zitten enkele specialisten die je zeker zullen willen helpen (en er zitten er heel wat tussen uit de regio Antwerpen).
Je zou ook kunnen kiezen voor het uitbouwen van de platenspeler en deze te laten monteren in een nieuw te maken behuizing (zeker indien de radio/versterker niet meer te herstellen zou zijn).